Appeltje van Oranje

Stichting CODE043 maakt kans op een Appeltje van Oranje 2022. Vanaf 12 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op CODE043 als favoriet. Er zijn in totaal 39 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 21 januari.

Breng hier je stem uit!

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Kansengelijkheid voor álle jongeren. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. Denk hierbij aan projecten waarbij een jongere is geholpen en zich vervolgens inzet voor andere leeftijdsgenoten. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving, dat door de coronacrisis groter is geworden. De projecten die kans maken op de Appeltjes van Oranje pakken dit probleem succesvol aan en het Oranje Fonds vindt dan ook dat zij steun en erkenning verdienen. Reden om de uitreiking in 2022 om dit thema te laten draaien en daarmee te benadrukken dat álle jongeren ertoe doen.

 

Dankzij organisaties als CODE043 voelen jongeren dat zij ertoe doen en hoeven zij er niet alleen voor te staan in Maastricht en omgeving. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

 

Stichting CODE043

Ruim 15 jaar lang ondersteunt de stichting jongeren uit Maastricht en regio met hun eigen ideeën waar te maken. Daarnaast organiseert CODE043 workshops voor jongeren zodat deze steviger in hun schoenen komen te staan en ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze willen met hun leven.  Tijdens het begin van de corona epidemie riep CODE043 het ‘Rebuild this city’ programma in het leven. Waarbij jongeren projecten konden bedenken waarmee ze iets voor iemand konden betekenen die het door corona moeilijk heeft. CODE043 bestaat met name uit jonge vrijwilligers die elkaar ondersteunen en coachen. 

“Elke generatie jongeren zit vol met spanning en creativiteit. Hoe stoer is het dat ik misschien wel kan helpen om een verschil te maken in iemands leven. CODE043 kan een breaking point in het leven van een jongere zijn, en heeft dat ene project, dat ene moment wel de kracht om een deur te openen naar een kant van zichzelf die eerst gesloten was.” 

–  aldus Mare Kuzmanovski, vrijwilliger en peercoach

Stem hier op ons!
Back to top

© CODE 043 – PrivacyCookies