Eurgionale inspiratie op ons kantoor. Wat kunnen we leren op gebied van jongerenparticipatie? Met de Vlaamse VVJ Jeugdparticipatie, de Brusselse Karuur BXL en onze lokale JONGR wisselden we info uit. Dat smaakt naar meer!

Een verrassende e-mail

Zes weken geleden ontvingen we een enthousiaste e-mail van Annelies Schepers. Zij werkt voor de Vlaamse Vereniging Jeugddiensten – afdeling Limburg. Ze had gehoord over CODE043’s werkwijze wilde graag met een dertigtal Belgisch-Limburgse jeugdwerkers langskomen op ons kantoor. Hier zeggen we uiteraard geen nee tegen! Als organisatie willen we graag onze Euregionale banden versterken. Je kunt veel van je buren leren en het werd hoog tijd om kennis met ze te maken.

Toen we meer informatie over het VVJ ontvingen raakten we op kantoor een beetje onder de indruk. De VVJ is een overkoepelende ledenorganisatie die jeugdmedewerkers ondersteund & faciliteert op het gebied van jeugdbeleid.  VVJ levert een uitgebreid pakket diensten aan jeugdambtenaren, lokale en provinciale besturen en jeugdraden met ondermeer vorming, uitwisseling, begeleiding, advies en publicaties. Wow, zo’n overkoepelende organisatie heeft Nederland niet! Alles wordt bij ons op lokaal niveau geregeld. Tijd voor ons dus om de Maastrichtse jongerenraad JONGR op te bellen en vragen of ze zich ook willen aansluiten bij een inspiratiesessie, dit zou namelijk ook voor het VVJ interessant zijn. Emmanuel de begeleider van JONGR zei direct JA. Dus kon alles op touw worden gezet.

Een Euregionale uitwisseling

Afgelopen donderdagochtend liepen 30 jeugdambtenaren van de VVJ bij ons naar binnen. Allemaal werkten ze voor een specifieke gemeente in Belgisch Limburg. Van onze directe Zuid-Limburgse buren uit Riemst tot aan het Noordelijke Hamont-Achel (vlak bij Weert).

CODE043, JONGR en de VVJ gaven elk achter elkaar drie korte presentaties. Na afloop liepen we met z’n allen naar Restaurant Talentino, om gezamenlijk te lunchen. Onder het genot van een soepje praten we verder over jongerenparticipatie en verwonderden we over onze culturele gebruiken. Die gekke Hollanders ook! Spa Blauw en Spa rood, dat is gewoon bruisend of plat water. En Belgische mayo is gewoon veel beter dan die zoete fritsesaus die je hier krijgt. Daar konden wij mede-Limburgers over meepraten 😉

 

Wat viel er op?

Dit viel CODE043  op:

Wat viel VVJ op?

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen