Welke middelbare scholier en leraar kent ‘m niet?! De Code Market; het evenement dat in het teken staat van ‘veilig uitgaan’. We hebben het over alcohol, drugs, roken, seksualiteit, anticonceptie, mentale gezondheid, pesten, veilig gebruik van social media en nog veel meer!!

UITGAAN ZONDER OUT TE GAAN!

Dat is het motto van de Code Market. Op stap gaan is heel erg gezellig maar het neemt ook de nodige risico’s met zich mee. Niemand zit natuurlijk te wachten op een soa, een kater of een verkeersongeluk. Dat is precies de reden dat wij met jou in gesprek willen gaan over onderwerpen als drugs, seks en socialmediagebruik. Op deze pagina kom je meer te weten over onze activiteiten.

Docenten en mentoren zijn ook van harte welkom op de Code Market. Het is namelijk nooit te laat om wat nieuws te leren over deze onderwerpen 😉

 

Activiteiten

Alcohol/drugs Quiz

Via deze quiz maken wij het (niet) gebruiken van alcohol en drugs op een toegankelijke manier bespreekbaar. Door samen het gesprek aan te gaan kun je in de toekomst bewuster omgaan met het gebruik van alcohol en drugs. De winnaar krijgt een leuke verrassing!

Anticonceptiekoffer (van Team-Meidenwerk)

De anticonceptiekoffer zit vol met verschillende manieren om je te beschermen tegen zwangerschap. Welke manier past het beste bij jou? We kunnen je vertellen over hoe de verschillende producten werken en waar je deze kunt verkrijgen. Het voorkomt ongeplande zwangerschappen en geeft je meer controle over je eigen seksleven.

Blaastest

Blaas in het apparaat om te kijken hoeveel promille alcohol er aanwezig is in je bloed (hopelijk is dat NIX!). Hoeveel alcohol mag er in het bloed zitten van een bestuurder? Waarom mag je eigenlijk geen alcohol drinken als je jonger bent dan 18 jaar? Wij hebben het erover!

Kijk in mijn DOOS-DOOS (van Team-Meidenwerk)

Graai in deze doos en kijk goed naar de foto en informatie die je eruit hebt gehaald. Welke soa hoort er bij jou plaatje? Hoe kun je voorkomen dat je die soa krijgt? Wat moet je doen als je vermoedt dat je een soa hebt?

Lovebox (van Team-Meidenwerk)

Condooms!! Het is het enige product dat je beschermt tegen zwangerschap én soa’s. Het is dus belangrijk dat je precies weet hoe je een condoom gebruikt. Wij leggen het je stap voor stap uit. Daarna probeer je het zelf. Maar… zonder te kijken. Steek je handen door de gaten en doe het condoom om de dildo, aan de andere kant kunnen je vrienden en klasgenoten meekijken naar hoe je het doet! Wie weet hebben ze nog een paar goede tips voor je 😉

Mocktailbar

Heb je meegedaan aan een van de andere activiteiten? Leuk! Je krijgt een kraskaart met een vraag over seksualiteit. Als je het goede antwoord open krast krijg je bij de mocktailbar een alcoholvrije cocktail. Want ook zonder alcohol kun je een te gekke tijd hebben.

Roes parcours

Als je een van de brillen opzet wordt je zicht vervormd alsof je alcohol, xtc of lsd op hebt. Kun jij het hele parcours afleggen? Schrijven, lopen, een balletje vangen… het is opeens een stuk minder makkelijk als je onder invloed bent!

Rokers dummy

Laat deze dummy een sigaret roken met behulp van een pompje. In de dummy plaatsen we een witte filter die de teer opvangt van de sigaret. Deze filter laat zien hoeveel teer er van slechts één sigaret in je lichaam terecht komt.

Fotograaf: Anne Rover

Rustig AAN

@Ease creëert tijdens de Code Market een @ease-plek. Hier kun je eventjes lekker niks doen. Af en toe even niks doen is namelijk heel belangrijk voor je gezondheid!! Je bent in het @ease-huis in Maastricht van harte welkom om langs te komen als je even behoefte hebt aan een luisterend oor. Het zit daar vol lieve vrijwilligers en je kan er gratis en anoniem terecht.

Soa-Bekerspel

In een team beantwoord je telkens samen met iemand een vraag over soafeitjes. Als je het antwoord goed hebt klink je jullie bekers en hebben jullie ‘veilige seks’ gehad. Als je het antwoord verkeerd hebt meng je de inhoud van jullie bekertjes en hebben jullie ‘onveilige seks’ gehad. Tot slot doet iedereen een paar druppeltjes jodium in z’n bekertje. Als de vloeistof blauw wordt heb je ‘een soa opgelopen’. Als de vloeistof in je bekertje wit blijft ben je ‘soa vrij’.

fotograaf: Anne Rover

foto’s 3 t/m 6, fotograaf: Anne Rovers

Downloads

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen