Onze collega Gerard deed mee aan One Step Ahead, een project van Erasmus+. Ben je benieuwd naar zijn ervaring? Lees hier meer!

Erasmus+ is een programma voor jongeren en jongerenwerkers die je in staat stellen om ervaring op te doen in het buitenland door middel van projecten. Binnen deze projecten ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om je talenten te ontwikkelen en de regie over je eigen leven te krijgen. Zie het als een buitenlandse stage van een week waarin je gezamenlijk met jongeren en jongerenwerkers uit heel Europa gezamenlijke activiteiten doet waarin je van elkaar leert en elkaar ondersteunt in het werken naar je persoonlijke doelen.

Een van die projecten is One Step Ahead, een training georganiseerd door de organisatie Egyesek in Hongarije. In deze training ontwikkel je de vaardigheden van een ondernemer door middel van improvisatietheater. Daar heb ik het volgende geleerd:
Een ondernemer is iemand die zelfstandig een initiatief opstart en in veel gevallen probeert een inkomen daaruit te genereren. Een eigen bedrijf oprichten bijvoorbeeld of een project organiseren met een maatschappelijk doel zoals de projecten die wij ondersteunen.

Om hier succesvol in te zijn heb je verschillende kwaliteiten nodig. Competenties zoals organiseren en samenwerken. Maar ook kwaliteiten zoals optimisme, creativiteit, omgaan met risico’s en obstakels zijn belangrijk om te ontwikkelen. Een effectieve manier om dit te doen is door het gebruik van improvisatietheater. Deze kwaliteiten ontwikkel je namelijk door ervaring, door te oefenen met echte situaties en te leren hoe je daar een volgende keer mee kan omgaan voor een beter resultaat. In improvisatietheater creëer je een omgeving waarin je echte situaties kunt simuleren. Situaties waarin je creatief kan zijn en risico’s mag nemen. Dit bied een veilige omgeving om deze kwaliteiten te ontwikkelen.

Deze kennis geef ik door aan jongeren die zich graag willen ontwikkelen als ondernemers. Tijdens onze workshops en CES netwerkbijeenkomsten werken we aan deze vaardigheden zodat jij succesvol je eigen projecten kan opzetten. Ik raad je dan ook zeker aan om deel te nemen aan deze activiteiten, en als je op zoekt bent naar de volgende stap in je ontwikkeling dan is een project van Erasmus+ een zeer waardevolle ervaring.

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen