Na 8 weken vakantie mag hij eindelijk beginnen! Fabian is sinds 31 Augustus werkzaam als stagiair, en gaat aan de slag vanuit de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. Hij heeft een stukje geschreven over zijn eerste werkweek bij CODE043. Ben jij ook zo benieuwd naar Fabian’s belevingen op kantoor? 

Hey, ik ben Fabian, de nieuwe stagiair bij CODE043. Ik ga jullie vertellen hoe mijn eerste week op het kantoor was.


Ik kwam op maandag op het CODE043 kantoor aan, en het eerste wat ik dacht was; ‘Ik ben blij dat ik niet meer naar school hoef voor de komende 5 maanden. Die lessen ben ik wel even klaar mee’.
Ik werd ontvangen door Marie-Claire, zij is projectcoördinator bij CODE043. Normaal zou dat door mijn stagebegeleider Elvira zijn, maar die was er niet i.v.m. Corona. En nee, ze had geen Corona, maar klachten waardoor ze thuis moest werken. Marie-Claire was aardig en liet me meteen een werkplek uitkiezen. Ik keek even rond en had al snel een keuze gemaakt. Dat bureau met de planten erop leek me een prima plek. 

Mijn eerste taak was het kantoor Corona-proof maken. Er waren plexiglazen schermen besteld en een aantal stickers. De opdracht was dan om de schermen op te zetten en de stickers op duidelijke plekken te plakken. Ik vond dit een goede eerste opdracht, nu was het kantoor een stukje veiliger en ik had gelijk het hele kantoor ontdekt.

De rest van mijn eerste werkdag heb ik gebruikt om de ‘stagiaire checklist’ af te maken. Dat is een checklist met een aantal zaken die eerst geregeld moeten worden voordat je echt kan beginnen. Dit vond ik heel handig, nu kon ik zelfstandig al veel doen zonder de hele tijd vragen te hoeven stellen. Het was me duidelijk dat dit een goede organisatie is, en hier wil ik me dan zo goed mogelijk voor inzetten. Ze zijn professioneel maar het blijft toch echt een jongerenorganisatie.  Toen ik het gebouw verkende zag ik een drol op de magnetron liggen. Dit is blijkbaar de kantoor drol, die ligt altijd ergens op het kantoor te chillen.
Ik vond het een leuke, leerzame eerste werkdag. Ik had me voorgesteld dat ik meteen hard aan het werk moest met opdrachten, maar dat was vandaag nog niet zo. 

Vanaf dinsdag begon het echte werk, ik kreeg mijn eerste echte werkopdracht. Deze opdracht was meteen heel anders dan elke andere opdracht op school. Ik moest de website gaan bijwerken en onderhouden.
Ik had een plan geschreven over hoe ik de opdrachten ging aanpakken en een planning met wat er moest gebeuren en wat er af moest zijn. Dit ging goed en ik vond het nog niet zo moeilijk, maar dat komt nog. Voor deze opdracht ga ik namelijk een aantal interviews doen, hier ben ik nog totaal niet ervaren mee en dit zal dus een flinke uitdaging worden.

Op woensdag heb ik nog een nieuwe opdracht gekregen, een introdag organiseren met internationale studenten. Toen Marie-Claire met me de opdracht doornam vond ik de opdracht wel leuk. Deze opdracht was wel moeilijk naar mijn idee, maar ik ga proberen er het beste van te maken. Ook heb ik nog nieuwe mensen leren kennen, Sarai en Hidir. Sarai is een projectleider en werkt aan een markt waar jongeren op interactieve wijze alles leren over veilig uitgaan. Hidir is een vrijwilliger die vaak langskomt om klusjes op kantoor te doen. Met hun ga ik nog samenwerken in de toekomst. 🙂

 

Ik vind op een kantoor werken veel fijner dan op school. Op school werd ik veel sneller afgeleid door vanalles en nog wat. Hier op kantoor is alles op het werk gericht en bevind ik me ook met mensen die de hele tijd aan het werk zijn. Dit vind ik zelf veel fijner. Het lijkt wel alsof ik opeens in de grotemensenwereld ben beland. 


Op donderdag had Elvira eindelijk geen corona-verschijnselen meer. Eindelijk kreeg ik de kans om haar beter te leren kennen en ik heb nog andere gezichten van CODE043 ontmoet. Dit waren vooral personen uit de organisatie. Met deze mensen ga ik misschien nog samenwerken, dat weet ik nog niet. Elvira was ook heel aardig en heeft me verder begeleid. Ik heb met haar mijn plannen doorgenomen en ze heeft me aardig op weg geholpen. 

Donderdag is de laatste dag van de week dat ik op kantoor ben. Op vrijdag werk ik vanuit huis. Dan werk ik mijn weekverslag en portfolio bij en zorg ik dat ik alles klaar heb voor komende week. Dan kan ik op maandag weer gelijk beginnen.

 

Deze eerste week bij CODE043 was een hele leuke week, ik heb veel geleerd en veel nieuwe mensen leren kennen. Ik voel me wel al thuis op kantoor en ik ben heel blij met mijn stageplek. 

Ik kijk met een goed gevoel terug op deze week. Ik hoop dat er nog vele goede weken zullen volgen!

 

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen