Rick Wilhelm is nog maar net aan de slag bij CODE043 en heeft nu al zijn stempel op de organisatie gedrukt. Tijd dus om kennis te maken met deze bijzondere pik en zijn projecten.

 

 

“Net toen alles klaar stond en we konden beginnen, je raad het al, viel de stroom uit!”

 

Hoi! Mijn naam is Rick Wilhelm, ik ben 19 jaar oud en geboren en getogen in het mooiste en leukste dorp van Zuid-Limburg: Amstenrade! (en ook het meest onbekende). Vroeger was ik profvoetballer bij Voetbal Vereniging Amstenrade maar ik ben nu met pensioen. Ook houd ik op zijn tijd wel van een feestje. Daarnaast werk ik ook nog bij Domino’s Pizza Brunssum als Delivery Driver. Hoe ik bij CODE043 terecht ben gekomen? Ik studeer evenementenorganisatie en communicatie bij het Arcus college en mijn mentor vond dat dit dé plek was voor mij om stage te lopen. En ze had gelijk! Eind augustus ben ik begonnen en vanaf de eerste dag voel ik me hier thuis.  Waarom? CODE043 is een jongerenorganisatie waar veel dingen mogelijk zijn die bij andere organisaties/stichtingen niet mogelijk zijn.  Ik geef als persoonlijk voorbeeld de ‘Would You Rather’ gesprekken aan de lunchtafel die ik heb geïntroduceerd. Een ‘Would You Rather’ dilemma is een vraagstelling waarbij je twee moeilijke opties krijgt en waarvan je er een moet kiezen. Iedereen, ambassadeurs, vrijwilligers, stagiaires en de beroepskrachten geven hier hun uitgesproken mening over en hieruit ontstaan fascinerende discussies. Dit laat zien dat het gevoel van vertrouwen en wederzijds respect heel hoog is bij CODE043. Niemand voelt zich hoger dan een ander en iedereen heeft een belangrijk aandeel. Buiten dat heb ik ook nog twee knotsgekke stagebegeleidsters en twee super leuke stagiaires op kantoor. Dit geeft je de nodige energie om je best te doen en je hard in te zetten.

 

“In de praktijk leer je het meest want daar kunnen de dingen pas echt fout gaan”

 

Ik loop dus stage in Maastricht, een stad en plaats waar ik minder mee heb omdat het iets verder van huis is. In Maastricht ben ik hooguit enkele keren gaan winkelen. Op mijn eerste stage dag wist ik niet eens welke afslag ik moest nemen op de snelweg, laat staan dat ik in Maastricht zelf  bekend ben. Daarom lijkt dit mij ook een leuke uitdaging om deze stad te leren kennen en om hier te netwerken.

[Lees onder verder]

 

 

“Gamenight Maastricht: Wat. Een. Ervaring.”

 

Eenmaal begonnen bij CODE043 was het precies wat ik ervan verwacht had. Gelijk in het diepe gegooid worden en meteen aan de slag. Mijn eerste opdracht? Gamenight Maastricht 2016 mee organiseren! Een evenement wat mij, als voormalig gamer, aanspreekt en waar ik stiekem zelf wel aan mee wilde doen. Wat. Een. Ervaring. Van het begin tot het einde heb ik dit project met super veel plezier beleefd. Ik had op het Arcus college al een mini game toernooi georganiseerd voor een kleine 15 man, maar dit was het echte werk. Gamenight Maastricht is een game toernooi waar de spellen Call of Duty: Black Ops III en FIFA 17 worden gespeeld. Het is hét game-event van Maastricht en er doen een kleine 100 gamers aan mee. Na vier weken intensief voorbereiden was het op 1 oktober 2016 dan eindelijk zo ver.

Tot nu toe was alles nog goed gegaan tot en met de opbouw. Toen het werkelijk begon gebeurde wat ze op het Arcus altijd al vertelde: ‘in de praktijk leer je het meest want daar kunnen de dingen fout pas echt gaan’. Ik zal een klein voorbeeld noemen. Net toen alles klaar stond en we konden beginnen, je raad het al, viel de stroom uit! Na een tijdje kregen we de stroom weer aan de praat en konden we verder. Toen bleek ineens dat de barman niet was komen opdagen. Buiten dat er dingen mis gingen, ging er ook heel veel goed. Deelnemers hadden het naar hun zijn, bezoekers hadden dingen te doen en de wedstrijden die gespeeld werden waren zenuwslopend. Evenementenorganisatie is hard werken. Toen ik eindelijk om 03:30 in mijn bed lag keek ik toch wel terug op een heel leuk evenement waar ik heel veel van heb geleerd. De voorbereidingen en het evenement zelf waren super leuk om te doen en ik heb er veel ervaring uit opgedaan.

Mijn volgende missie? KOMmetjeKUNST, een promotieactiviteit waar ik de volledige leiding over heb. Ik mag CODE043 omgaan bouwen tot Escape Room. Super spannend! Momenteel zit ik volop in de voorbereidingen en het beloofd een leuke promo activiteit te worden.

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen