Sanne is de nieuwe voorzitter van CODE043! Ze begon jaren geleden bij CODE043 als vrijwilliger. Sanne staat bekend als een diplomatisch en eerlijk persoon die niet kan tegen onrecht. Dat merk je ook aan dit interview. Ze studeert momenteel af voor haar opleiding Pedagogiek. Wie is deze 24-jarige, waar staat zij voor en hoe is ze bij CODE terechtgekomen?

Hoelang ben je nu voorzitter?

Ik ben nu een anderhalve maand voorzitter, maar zat al net iets meer dan één jaar in het bestuur als algemeen bestuurslid. Ik vormde de schakel tussen onze jonge vrijwilligers, de crewleden en het bestuur. Hierdoor blijft het bestuur op de hoogte wat er onder onze vrijwilligers speelt en wat zij belangrijk vinden. Voor die tijd was ik 4 jaar lang crewlid en vrijwilliger bij CODE043. Ik heb dus alle lagen al een beetje gezien 😉

Waarom wou je graag bestuurslid worden?

Ik ben gevraagd door de vorige voorzitter van CODE043, Martijn Weyenberg, om hem te vervangen. In eerste instantie moest daar eerst nog over nadenken. Aan de ene kant dacht ik dat is wel leuk, want daar kan ik iets van leren. Aan de andere vond ik het stiekem ook best een uitdaging om  een stichting te gaan leiden. Uiteindelijk kreeg mijn nieuwsgierigheid de overhand en dacht ik: Ik ga er gewoon voor!

Wat vind je er tot nu toe leuk aan?

Dat ik nieuwe dingen mag doen en op een andere manier word uitgedaagd. Je mag vergaderingen voorzitten, CODE043 vertegenwoordigen en op strategisch niveau meedenken over waar we als organisatie naartoe willen gaan.

Hoezo vind je dat zo leuk?

Ik leer graag nieuwe dingen en ik wil mij graag blijven ontwikkelen als persoon. Er zijn namelijk altijd dingen die je nog niet zo goed kan en die kun je dan gaan leren.

Wat zijn de minder leuke kanten aan het zijn van de  voorzitter?

Ik vind het soms lastig als er tijdens een bestuursvergadering discussies ontstaan. Dan moet ik op een gegeven moment de keuze gaan maken over wat we gaan doen en er bijvoorbeeld voor kiezen om het onderwerp af te sluiten. Dat vind ik nog wel eens lastig. Maar dat is denk ik ook een kwestie van oefening en een feeling ervoor krijgen.

Wat vind je van het bestuur waarin je werkt?

Ik vind het een heel leuk bestuur waarin ik werk . Het is een team van mensen met diverse achtergronden , waardoor iedereen zijn eigen expertise heeft. En daarmee kun je elkaar heel goed aanvullen.

Zijn er dingen die je graag zou willen veranderen nu je voorzitter bent?

Dat weet ik eigenlijk nog niet. Ik denk dat ik eerst nog een beetje moet uitzoeken wat voor een soort voorzitter ik ben, voordat ik ga bedenken over wat ik zou gaan veranderen. Ik merk wel dat mijn ervaringen als jongerenwerker goed van pas komen  (Sanne studeert Pedagogiek en werkt bij als ambulant jeugdbegeleider bij Columbus Ontdek Jezelf). Ik ben zeer betrokken met de missie van CODE043. Jongeren staan hier voorop en krijgen  een platform, en dat bewonder ik zo aan onze organisatie. Dat is een boodschap die ik van harte ondersteun en uitdraag, want het is hard nodig in een stad als Maastricht. Er wordt hier van alles georganiseerd op sociaal en cultureel vlak, maar jongeren worden vaak vergeten en voelen zich hierdoor achtergesteld. Dat merk je ook aan het aantal jongeren die de stad verlaten.

Wat waren je verwachtingen als voorzitter, en komen ze overeen?

Gelukkig ben ik niet in het diepe gegooid, waardoor mijn verwachtingen goed pasten bij het beeld dat ik nu heb. In het begin heb ik samen gezeten met de vorige voorzitter (Martijn) en hebben we gekeken wat de verwachtingen zijn.  Mijn verwachtingen waren dat de voorzitter een leidersrol heeft en dat klopt. Hoe ik die leidersrol invul moet ik nog ondervinden en zal de tijd uitwijzen.

Heb je al verdere plannen voor je toekomst?

Weet ik nog niet. Ik kijk gewoon uit naar mijn tijd hier. Ik kan deze ervaring als voorzitter wel gebruiken in de toekomst. Als ik bijvoorbeeld een bedrijf zou willen starten dan kan ik deze kennis en ervaring wel goed gebruiken.

 

Meet Sanne…                                                                              

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen