Acht jongeren onderzochten de behoeftes van jongeren uit Maastricht en omgeving door een grootschalig onderzoek uit te voeren waar meer dan 500 jongeren aan meededen. Nu het onderzoek af is gerond, wat maken ze allemaal mee?

Afgelopen week zijn wij samen met een aantal leden onderzoeksteam (Jackson, Jaimy, Tayo, Sanne en Doménique) op uitnodiging naar de provincie Limburg geweest om daar ons behoefteonderzoek ‘Jongerenvisie’ toe te lichten.  Het was een inspirerend, maar vooral ook een motiverend gesprek. We hebben met twee beleidsambtenaren, Jorg Eijssen (cultuur & erfgoed) en Anouk Hamers (sociale agenda) gepraat over de groeiende rol van burgerparticipatie, met name op het gebied van jongeren en de specifieke behoeftes van jongeren in Maastricht en omgeving.     

Wat vonden we van het gesprek? Het was mooi om te zien dat de provincie de kernboodschap van het onderzoek snapte en ook dat het voor ons zichtbaarder werd hoe zij zich op op sociaal vlak inzetten voor Limburgse jongeren. 

Na afloop merkten we dat we als groep gemotiveerder uit het provinciehuis stapten. We willen stappen gaan zetten.  Uit ons onderzoek komt immers naar voren dat jongeren uit Maastricht en omgeving die buiten de boot vallen op het gebied van ‘traditionele’ (cultuur)participatie behoefte hebben aan een veilige ontmoetingsplek waar ze de vrijheid krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Van, met en door jongeren.

Wil je meer weten wat we precies hebben onderzocht? Lees dan ons onderzoek hier

Ben je geinspireerd en wil je met ons in gesprek? Of wil je je aansluiten bij ons team? Aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar Doménique (team@code043.nl

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen