CODE043 en JUUPU hebben hun krachten gebundeld om het jongereninitiatief uit te breiden! Wat dat precies betekent lees je allemaal in deze blog.

JUUPU is een initiatief gestart door twee middelbare scholieren, Juul en Puck, die iets wilde doen voor anderen zonder er iets voor terug te krijgen. JUUPU organiseert inzamelingen van voedsel, kleding, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen voor gezinnen die deze hulp goed kunnen gebruiken. De opgehaalde producten worden uitgegeven bij een punt in de buurt van de school waar de inzameling heeft plaatsgevonden. Zo zijn de leerlingen en leraren die een bijdrage leveren ervan verzekerd dat deze terecht komt bij een gezin in de buurt. Ook organiseren ze symposia over armoede om meer bewustwording en begrip te stimuleren bij jongeren.

CODE043 zet haar expertise in om samen met JUUPU het project naar een breder/hoger niveau te tillen. Dat houdt in dat we JUUPU helpen uit te breiden naar twee nieuwe middelbare scholen.

 

Scholen die al actief deelnemen aan JUUPU:

  • Porta Mosana Havo/Vwo
  • United World College Maastricht
  • Stella Maris College Meerssen

Juul aan het woord

 

Sámen toffe scheisse maken

Nooit gedacht dat ik en Puck zouden gaan samenwerken met Code043. Ik ken Code natuurlijk via de Code Market bij ons op school, ook de NIX18 campagne herinner ik me nog goed.

Toen we in 2016 zijn begonnen met de inzamelingen op het Porta Mosana College kwamen we er al snel achter dat het niet eenvoudig is om alles alleen te moeten organiseren. We hadden al snel een team vrijwilligers en groeiden naar andere scholen, maar op een gegeven moment concludeerde we dat samenwerken met andere organisaties veel efficiënter zou zijn.

Toen we onze Juupu-app aan het bespreken waren bij de gemeente Maastricht maakten we kennis met onder andere Elvira van Code043. Ik denk dat het daar al duidelijk was dat we op één lijn zaten: “Voor jongeren, door jongeren.”

Niet veel later zaten we met Elvira rond de tafel over hoe we onze samenwerking gingen vorm geven. Met ons drietjes hebben we een pitch gegeven voor een panel van de gemeente, waarna we een tender hebben ontvangen. Dat maakte het mogelijk dat de samenwerking een feit werd.

Samen toffe scheisse maken betekent dat we met Code043 groeien naar twee nieuwe middelbare scholen en dat vinden we geweldig.

We hopen dat we samen met al onze vrijwilligers veel mogen leren van Code043. Onze ervaring is nu al dat Code043 ook veel van ons kan leren.

Jong geleerd, is jong gedaan

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen