Marion, Thibaut en Arthur, drie studenten van de Universiteit Maastricht zijn winnaars van de We Build this City-wedstrijd. Deze wedstrijd is opgezet om sociale projecten te stimuleren die mensen samenbrengen. Wat hebben ze te zeggen over hun project en hoe geven ze hun gewonnen geld uit?

 

Een leven zonder kippen is een saai leven!

Opgroeien met boerderijdieren rondom is niet iets dat alle kinderen de luxe hebben om te hebben. In onze samenleving raken we steeds meer vervreemd van waar ons voedsel wordt verbouwd of geteeld, in de mate dat we vergeten te vragen waar ons voedsel vandaan komt. Om om onze planeet te geven, moeten we ons eerst verbinden met de natuur. Dit begint met buiten zijn en werken met planten en dieren.

Daarom zijn wij, Marion, Thibaut en Arthur, drie studenten die in Mariaberg wonen, op het idee gekomen om in onze buurt een kippenhok te bouwen. Door een gemeenschappelijk project met levende dieren te hebben, willen we de sociale cohesie en duurzaamheid in onze buurt vergroten. Samen met vrijwilligers delen we de verantwoordelijkheden van het schoonmaken en onderhouden van de kippenren, het verspreiden van de eieren, het voeren en het verzorgen van de kippen. De buurt is overweldigend enthousiast over het project, zoals blijkt uit de vele handtekeningen die ter ondersteuning van het project zijn verzameld. Mensen in onze straat vragen ons vaak wanneer de kippen komen.

Het kippenhok zal 10-15 kippen bevatten die zijn gered uit de industriële landbouw. Op hetzelfde veld is er ook een gemeenschappelijke moestuin die we zullen opknappen. Ons doel is om deze stadsboerderij te gebruiken als een platform om duurzaamheid in de buurt te brengen. We willen workshops organiseren over duurzaamheid en biodiversiteit, een boerenmarkt, picknicks op het veld en andere sociale bijeenkomsten.

Door de We Build This City-wedstrijd te winnen, georganiseerd door Code 043, kan het kippenhok het daglicht zien. We kunnen nu de benodigde materialen kopen om de kippenren te bouwen en te onderhouden. We zullen het geld van de wedstrijd ook gebruiken om bouwdagen met buren te organiseren, omdat we willen dat het project vanaf het begin gemeenschappelijk is. Wij geloven dat deze stadsboerderij kan worden nagebootst in andere buurten en steden. Na maanden van voorbereiding zijn we verheugd om eindelijk aan de slag te gaan met het bouwen van de kippenren!

Vergunningen worden verleend. Fondsen zijn beveiligd. Mariaberg, hier komt je kippenhok!

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen