Agostinho Pedro (23 jaar) liep de afgelopen vier maanden 32u mee op kantoor. Iedere stagiaire bij CODE043 is uniek en krijgt zijn eigen plek op kantoor. Deze poëet, die Marketing en communicatie studeert aan het Leeuwenborgh Maastricht en binnenkort start met zijn opleiding commercieel management laten we aan het woord…We stelden Agostinho acht vragen, waaronder een aantal opdrachten. Lees hier wat hij de afgelopen maanden heeft mogen uitspoken op kantoor!

1. Wat heb je allemaal tijdens je stage gedaan? Omschrijf het in je eigen woorden…

“Soms zeggen beelden meer dan woorden.” aldus Agostinho

 

2. Je bent een dichter. Maak een gedicht die je stageperiode omschrijft!

“Het begon voor mij op 12 maart, enthousiast en open minded…”

3. Wat heb je ontdekt tijdens je stage bij CODE043?

Dat er bij organiseren meer komt kijken dan alleen het komen met een concept. Dat CODE043 er echt dagelijks mee bezig is om de jongerenparticipatie te verhogen in Maastricht. En ik heb de doelgroep planindieners beter leren kennen door het marktonderzoek wat ik heb mogen uitvoeren tijdens mijn tijd hier.

 

4. Wat zal je bij blijven en wat kun je later in de toekomst toepassen?

Wat mij zeker zal bij blijven is Museumnacht Maastricht, het is een topevenement waarbij jongeren  gestimuleerd worden om vaker culturele instellingen te bezoeken. Volgend jaar kom ik als bezoeker, om alles te kunnen bezichtigen. CODE Market is mij ook bijgebleven en vooral de omgang met de scholieren. Er kwamen tijdens mijn werk mooie, persoonlijke verhalen voorbij van jongeren die ze zelf niet direct zouden delen met familie of hun vrienden. Mijn ervaringen bij CODE Market heb ik ook goed kunnen toepassen bij het benaderen van mijn dertienjarige, puberende zusje om met haar te kunnen praten over seks, drugs en uitgaan.

 

5. Wat is je advies voor de toekomstige stagiaires?

 • Wees vooral jezelf in alles wat je doet
 • Durf risico’s te nemen in sommige situaties
 • Wees vooral heel creatief, maar niet te abstract
 • Communiceer altijd goed met je praktijkbegeleider en integer
 • Wees bewust waarom en voor wie je de taken/werkzaamheden doet
 • Probeer je netwerk te betrekken bij activiteiten tijdens je stage
 • Toon initiatief door taken te ondersteunen als je zelf niks te doen hebt.
 • Wees vooral enthousiast, open minded en leergierig.
 • Support je local !

 

6. Omschrijf CODE043 in 4 woorden

 • Praktisch
 • Doelgericht
 • Optimistisch
 • Jeugdvriendelijk

 

7. Even eerlijk, wat vond je het minst leuke aan je stage ?

Het werken met Excel, het is niet echt mijn favoriet helaas haha!

 

8. Hoe denken anderen over jou?

“Dat kan ik het beste aan anderen overlaten, dus laat ik het mijn collega’s vragen.”

Marie-Claire Lahaye:

“Agostinho is een slimme jongen, heeft een zeer creatieve geest en is een echte sfeermaker. Zijn positieve kijk op het leven en zijn poëtische woorden maken van hem een geliefd persoon om mee samen te werken. Iets wat niet alleen collega’s bij CODE043 opvallen maar ook jongeren in het algemeen. Iedereen kent Agostinho. Als stagebegeleider mag ik terugkijken op een mooie periode. Met zijn communicatieplan heeft hij een nieuwe impuls gegeven aan het Social Media beleid van CODE. Agostinho, hartelijk bedankt en veel succes met je toekomst!”

Gerard Bekker:

Agostinho is een man van diepzinnige woorden. Zijn ‘Jongeren zijn de toekomst’ komt van een plek van begrip en oprechte betrokkenheid. Dat zie je ook terug in zijn project ‘Plug je plan’ dat goed aansluit bij de kernwaarden van CODE043, de bevindingen van zijn communicatieplan en zijn eigen persoonlijke waarden. Ondanks dat we voor nu afscheid moeten nemen wens ik je veel succes bij het behalen van jouw doelen. Weet dat je altijd welkom bent om bij ons te komen ‘viben’.”

Elvira Goblet:

“De eerste keer dat ik Agostinho aan de telefoon had, had ik een heel ander beeld van hem. Toen ik hem uiteindelijk ontmoette, ontmoette ik een leuke, rustige, intelligente gast met een zwoele stem.. Haha! Agostinho heeft de afgelopen periode een leuke ‘vibe’ op het CODE043 kantoor gebracht, hij heeft leuke ontmoetingen opgedaan en interessante/gezellige gesprekjes met de plan indieners/gasten op kantoor gevoerd. We zullen hem gaan missen op de werkvloer!”

 

LEARNING BY DOING –

Het begon voor mij op 12 maart, enthousiast en open minded,

CODE043, waar jongeren over hun ideeën en dromen praten.

Alles wat ik heb mogen ervaren heb ik beschreven en opgeslagen

Want ik wil aan het eind van de rit slagen en mijn diploma halen.

Binnen 4 maanden zal ik leren, groeien en een hoop achterlaten,

Ik zal mezelf proberen te ontwikkelen binnen de vaste tijden en vaste dagen.

CODE Market bracht lituatie, we bezorgde de jongeren een top ervaring,

April was een drukke maand, het voelde aan als vlotte dagen.

Ik heb nieuwe mensen mogen ontmoeten, veel jongeren benaderd,

Uit de gesprekken tijdens experimenten kwamen mooie verhalen.

Net als bij Museumnacht, het was een nacht die je normaal in films zag,

De bezoekers heb ik mogen ontvangen en informeren tot middernacht.

Het waren vooral jongeren en ouderen met bepaalde doelen,

Die zich na een paar alcohol vrije drankjes, helemaal los geslagen voelde.

Haha, dat zijn momenten die we zeker meenemen in het jaarverslag,

Ondertussen moest ik zwoegen, onderzoeken met een communicatieplan.

De afgelopen dagen legde ik de resultaten uit de deelvragen vast,

Voor de rest heb ik veel genoten en nagedacht over iedere stage dag.

Daarom wil ik CODE043 bedanken voor het vertrouwen en een mooie reis,

Door een periode vol jongerenparticipatie vloog de tijd zo voorbij.

Als ik kijk naar waar we nu staan en waar we begonnen zijn,

Kan ik zeggen dat ik veel heb mogen leren en doen in een korte tijd..

Learning by doing !

Agostinho Pedro, 2 juli 2018

 

 

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen