WORKSHOP 1 NOVEMBER

 

In de maand november organiseert CODE043 meerdere bijeenkomsten waardoor je bewust wordt van coachingsskills en leert iets te betekenen voor een ander.

 

WORKSHOP 1 NOVEMBER

Thema’s: Geweldloze communicatie & ontdek coachingstijlen

Tijdstip: 18.30 – 21.00

Locatie: Stichting CODE043, Batterijstraat 48

Food provided: Er wordt gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes.

Wie: Deze masterclass is bedoeld voor jongeren van 15-27 jaar.

Er zijn geen kosten, de masterclass is gratis te volgen.

 

De avond bestaat uit:

 

WORKSHOP 1:

GERARD BEKKER, COACH

Over geweldloze communicatie. Wat is het en hoe pas je het toe?

Geweldloze communicatie heeft de intentie tot verbinding en reikt daarvoor een model aan met vier stappen, drie processen en een tiental achterliggende concepten. De drie processen zijn: jezelf empathisch uiten, empathisch naar de ander luisteren, en zelf-empathie (“met jezelf in contact blijven”). De uitdaging ligt om in balans met jezelf en de ander de processen af te wisselen, en zo elkaar op behoefteniveau te vinden en daardoor een empathische verbinding tot stand te brengen. Dit is tegengesteld aan communicatie waarbij je op strategieniveau communiceert zonder eerst naar elkaars onderliggende behoeften te kijken. De concepten en het model van geweldloze communicatie ondersteunen om zo kritiekloos en met verantwoordelijkheid voor eigen gevoelens en behoeftes te communiceren.

 

WORKSHOPS 2

SARAI ERKENS, DOCENT & JONGERENCOACH

Vind je eigen coaching stijl; wat zijn jouw krachten en kwaliteiten, en hoe pas je die toe om andere jongeren te helpen?

 

Stichting CODE043

Ruim 15 jaar lang ondersteunt de stichting jongeren uit Maastricht en regio met hun eigen ideeën waar te maken. Daarnaast organiseert CODE043 workshops voor jongeren zodat deze steviger in hun schoenen komen te staan en ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze willen met hun leven.  Tijdens het begin van de corona epidemie riep CODE043 het ‘Rebuild this city’ programma in het leven. Waarbij jongeren projecten konden bedenken waarmee ze iets voor iemand konden betekenen die het door corona moeilijk heeft. CODE043 bestaat met name uit jonge vrijwilligers die elkaar ondersteunen en coachen. 

“Elke generatie jongeren zit vol met spanning en creativiteit. Hoe stoer is het dat ik misschien wel kan helpen om een verschil te maken in iemands leven. CODE043 kan een breaking point in het leven van een jongere zijn, en heeft dat ene project, dat ene moment wel de kracht om een deur te openen naar een kant van zichzelf die eerst gesloten was.” 

–  aldus Mare Kuzmanovski, coach en projectleider CODE043

Back to top

© CODE 043 – PrivacyCookies