Aangenaam, mijn naam is Rick Vechel. Ik heb de eer om de eerste bestuursblog te maken! Vanaf oktober 2014 ben ik betrokken als bestuurslid bij Code043, na een toevallige ontmoeting op het Bruis festival. Vanuit poppodium VOLT te Sittard was ik bezig met een foto actie – en Code043 toevallig ook!

Voor wie me niet echt gezien heeft in Maastricht; dat klopt.
Ik kom zelf uit Echt-Susteren en ik heb niets speciaals met Maastricht. Ik heb er nooit gestudeerd, nooit gewoond, slechts enkele keren gewerkt maar wel al wat concerten bezocht. Maar dat is niet erg. Naast dat ik talenteducatie / competentieontwikkeling bij jongeren gewoon ontzettend tof vind, wilde ik ook graag in Maastricht gaan netwerken. Ik was immers net afgestudeerd. Betrokken zijn bij Code043 heeft hier ontzettend mee geholpen.

In het dagelijkse leven werk ik als Programmabegeleider / Coördinator Activering bij het COA. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, Vechel Ventures, waarmee ik me richt op ondernemers en projecten in de creatieve en culturele sector. Ook talenteducatie op het gebied van muziek komt daar veelvoudig aan bod.

Als bestuurslid bij Code043 heb ik bepaalde taken. Het eerste jaar heb ik naast de algemene taken gefungeerd als schakel tussen de Code Ambassadeurs (/Jongerenambassadeurs) en het bestuur. Daarnaast heb ik mij altijd bezig gehouden met een stuk strategische beleidsvorming; wat wordt onze koers en hoe gaan we aan de slag met beleidsplannen/visiedocumenten en alles dat erbij komt kijken?

Na twee jaar Code043 ben ik nog altijd ontzettend enthousiast. Het concept van de stichting spreekt me nog altijd aan. Samen met de andere bestuursleden, de beroepskrachten, vrijwilligers/ambassadeurs is ook de motivatie gigantisch om door te gaan. Zelf ben ik als zestienjarige begonnen met het organiseren van lokale evenementen en die (slechte én goede) ervaringen hebben mij ontzettend veel opgeleverd. Des te beter dat ik middels Code043 hier een bijdrage aan kan leveren aan de jongeren in Maastricht!

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen