De succesvolle CODE Market werd dit jaar georganiseerd door Michelle. CODE043 voert dit project uit in opdracht van verschillende gemeentes. In de maand April bezoeken we tijdens de schoolpauzes Zuid-Limburgse Middelbare scholen om jongeren op interactieve wijze te informeren over veilig leren uitgaan. Door met verschillende partners samen te werken brengen we thema’s zoals alcohol, drugs, seks, lichaamsbewustzijn, seksualiteit en zinloos geweld ter sprake. De activiteiten zijn leerzaam en interactief, waardoor er gemakkelijk gesprekken op gang komen. Ook werken we peer-to-peer, onze eigen Code Crew en ambassadeurs doen mee. Lees hier meer over Michelle en de Code Market editie 2017.

Deze productie heeft me wallen, zweet en tranen bezorgd, letterlijk en figuurlijk!

Heeeeey, mijn naam is Michelle Roufs. Ik ben twintig jaar oud en woon in het andere uiterste van Zuid-Limburg, namelijk Landgraaf (van Pinkpop ja!). Jullie kennen mij misschien al van de CODE Market filmpjes die afgelopen april de FB-pagina  sierden. Ik heb vele hobby’s waaronder longboarden en evenementen/festivals bezoeken. Tot voor kort werkte ik nog bij het Parkstad Limburg Theaters, maar nu ik  klaar ben met mijn opleiding is het tijd voor iets anders. Namelijk een vaste baan voor tijdens mijn tussenjaar, zodat ik gerust met het nodige geld in 2018 kan beginnen aan mijn vervolgopleiding. Dit gaat hopelijk de studie Music Management worden, want zoals al op een andere plek over mij is terug te lezen op deze site ga ik de wereld overnemen als geweldige band manager (nou, volgens mede-stagiaire Anela dan).

Genoeg over mij, meer over mijn stageplaats CODE043! Ik ben bij CODE terecht gekomen door mijn huidige mbo opleiding Evenementenorganisatie. Na drie jaar aan verschillende stage’s,  werkervaring en opdrachten, vond mijn mentor dat CODE043 voor mij de perfecte stageplaats zou zijn om mijn eindexamen te doen. Ik kan hier na acht maanden dan ook alleen mee instemmen. Ik heb niet alleen enorm veel geleerd, maar ook heel veel plezier gehad. Waarom? Ik had uitdagende opdrachten en ik maakte deel uit van een ontzettend leuke crew! Samen met fireball Anela en starboy Rick en onze twee stagebegeleiders Elvira en Marie-Claire heb ik een mega leuke tijd gehad en blijf ik zeker bij CODE043 actief als ambassadeur.

Het afgelopen jaar heb ik aan meerdere, toffe projecten meegewerkt. Om er maar een paar te noemen: Gamenight, YO!Fest, StuKaFest en natuurlijk mijn grote eindexamen project: de CODE Market. We kennen de CODE Market natuurlijk allemaal, maar voor de nieuwe mensen onder ons: Dit is een interactieve voorlichtingsmarkt die het thema ‘veilig uitgaan’ onder jongeren tussen de 12-17 jaar aankaart. Om dit te bereiken ging CODE043 in de maand april alle Maastrichtse Middelbare scholen af en ook een paar uit het Heuvellandschap. Tijdens de CODE Market heb ik hier natuurlijk mijn eigen ‘Michelle’ stempel op gedrukt. Dit was mijn ‘kindje’ van het afgelopen half jaar. In die periode heb ik er ontzettend veel moeite in gestoken door er elke dag tijd aan te besteden. De CODE Market duurde 2,5 week en de voorbereiding zo’n 120 uur. Deze productie heeft me wallen, zweet en tranen bezorgd, letterlijk en figuurlijk! Uiteraard waren dat meestal tranen van het lachen! Ik kan met veel trots zeggen dat ik de CODE Market van 2017 georganiseerd heb. Wat ik het leukste vond hieraan? Het Roes Parcour natuurlijk! Het Roes Parcour is een parcour waarbij de jongeren een bril om moesten doen die het effect weergaven als je teveel aan alcohol of drugs op hebt.

 

Highlights van mijn CODE Market project

De Roesbrillen en nix18 foamsticks bleken een uitermate populaire combinatie.

De onderstaande video is een (ludiek) voorbeeld hoe je op interactieve wijze omgaat jongeren om ze vervolgens na afloop serieuzer te informeren over veilig uitgaan. Zo breng je aan hen een boodschap over.

Na alle leuke dingen tijdens de CODE Market, waren er ook een aantal frustrerende dingen. Een goed voorbeeld was bijvoorbeeld de parkeerboete die ik met mijn busje kreeg omdat we blijkbaar verkeerd geparkeerd stonden. Ook waren de condooms die we deelden na een week bijna op! Gelukkig kon ik nog op tijd nieuwe bestellen en had Team Meidenwerk nog twee zakken vol, zodat we niet met een groot probleem kwamen te zitten.

Maar wat nu? Ik hoop natuurlijk druk bezig te kunnen blijven met evenementen en natuurlijk ook als ambassadeur, maar we shall see! Dit zal waarschijnlijk (en hopelijk) niet de laatste keer zijn dat jullie van me horen.

Foto’s zeggen natuurlijk veel meer dan mijn gezwets, dus hierbij heb ik de leukste uitgekozen uit honderden leuke foto’s en selfies.

Mijn Highlights van het afgelopen jaar

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen