Afgelopen januari was onze projectcoördinator Elvira uitgenodigd om tijdens Skills Heroes, een vakwedstrijd voor MBO’ers, aan de slag te gaan als jurylid. Een taak die haar op het lijf staat geschreven, aangezien ze dagelijks bij CODE043  jongeren en studenten coacht met hun ideeën. Lees hier meer over haar avonturen.

JURY DUTY

Het is 26 januari, veel vroeger dan normaal ga ik op pad. Met een gezonde kriebel in mijn buik, op weg naar het Arcus College in Heerlen. Vandaag heb ik JURY DUTY :-D. Voor  één dag mag ik mijn expertise inzetten tijdens Skills Heroes de Kwalificatie voor de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie, Marketing en Communicatie. Skills Heroes (www.skillsheroes.nl) zijn vakwedstrijden voor MBO’ers. Super Cool! Hartstikke tof dat ik hiervoor gevraagd ben!

Er zijn tien deelnemers die ik mag gaan beoordelen over hun kennis en kunde op het gebied van Evenementenorganisatie, Marketing en Communicatie, samen met nog twee andere juryleden, experts uit het vak (meteen een mooie gelegenheid voor mij om te netwerken ;-)).

 

WAAR MOET IK ZIJN?

Het begint allemaal een beetje rommelig. Men weet niet zo goed waar ik zijn moet. Met wat doorvragen, nieuwsgierig zijn en mij natuurlijk overal mee te moeten bemoeien weten ze waar ik zijn moet en wordt ik fijn ontvangen. We krijgen de jury instructies, de opdracht uitgelegd en worden naar de “zaal” met zenuwachtige deelnemers gebracht. Op een podium (OMG moet ik daar gaan zitten :-0) staan drie tafeltjes met stoeltjes, met een mooi uitzicht over de deelnemers.. We mogen daar gaan plaatsnemen. Iedereen kijkt ons verwachtingsvol aan.. Wij kijken verwachtingsvol terug..

 

LET THE GAMES BEGIN!

Als eerste opdracht moeten alle deelnemers gaan solliciteren bij ons voor de “stagejob”. De deelnemers worden verdeeld over de juryleden. Ik heb met drie van de tien deelnemers leuke gesprekken. Sommige zou ik zelfs meteen willen aannemen voor CODE043. Natuurlijk duren bij mij de gesprekken veeeeel langer dan de bedoeling is. Ik ben weer veel te nieuwsgierig naar de leuke mensen die voor mij zitten. De een houd van surfen, de ander is in-to- theater en de laatste houdt van uitgaan, shoppen en met vrienden zijn.

De andere Juryleden hadden ook leuke gesprekken (iets zakelijker, dat wel X-D). We bespreken ze samen door. De eerste beeldvorming en verwachtingen zijn gelegd.. Let the games begin!

 

I NEED MY COFFEE!!

De tien deelnemers gaan aan de slag.. Ze hebben verschillende opdrachten: moeten een korte notitie van de opdracht maken, een promotieplan, draaiboek, poster/flyer beoordelen en aanpassen en een evaluatieplan maken. Dit alles in een tijdsbestek van ongeveer 5 uur.. Poeh, en dat mogen wij allemaal beoordelen! Daar heb ik sloten koffie voor nodig (zonder koffie functioneer ik niet!). We besluiten om naar een andere ruimte dan het podium te gaan, waar we samen rustig kunnen overleggen. Het ene document volgt het andere document.. Kerntaken en werkprocessen zitten in mijn hoofd.. Dit wel, dit niet.. Hmmm.. dit klinkt leuk.. Klopt het wel met wat ze moeten doen? Wat vind jij ervan.. Nee, daar ben ik het niet mee eens.. Het is meer werkproces 4.1 of hoort het toch meer bij 1.3? Oohh.. Nou snap ik het! Hahah.. dit is grappig bedacht. Mag ik nog wat koffie? Hier we hebben nog wat snickers.. Boh ja, ik werd al langzaam een snicker bitch X-D. Bedankt.. Nee, leg dat maar daar neer. We zijn bijna klaar.. Och we moeten dit ook nog.. YES! we hebben het! Alle documenten gelezen.. Ergens tussendoor nog pauze gehad, maar snel weer door, want we hadden veel te doen! Alle deelnemers hebben voor hun documenten punten gekregen. Deze worden opgeteld, verdeeld en er komt een “eindcijfer” uit. Degene met het hoogste eindcijfer wint de kwalificatiewedstrijd. De eerste 8 deelnemers gaan naar de nationale finale in Amsterdam. Nu wordt het spannend.. De cijfers worden door anderen in het systeem gezet. We moeten wachten.. Iedereen is moe, zit in spanning, maar is ook wel voldaan! Ik loop nog een rondje langs alle deelnemers, ze zijn van verschillende scholen uit het hele land. Sommige moeten nog 4u terug reizen naar waar ze vandaan komen. Ik praat met ze allemaal. Te nieuwsgierig wie deze gedreven MBO’ers zijn, waarom ze meedoen, wat ze ervan vonden en hoe ze denken het te hebben gedaan. Ik merk dat ze het stuk voor stuk leuk vinden dat ik nog even een praatje met ze maak.. Komt toch de Social Worker in mij weer naar boven. Dit zijn de dagen dat ik weet waarom ik het werk doe wat ik doe.. Ik vind het gewoon super leuk om met jonge enthousiastelingen te werken en ze in actie te zien :-D.

 

Alle informatie is verwerkt. We worden met zijn allen (deelnemers, begeleiders, juryleden) bij elkaar geroepen.. Ik en de anderen worden bedankt voor onze inzet en expertise. We krijgen een hartstikke leuk Notitie/great ideas in here boekje en natuurlijk een mooie bos bloemen. En dan het moment van de waarheid. Een voor een worden de deelnemers omgeroepen (op volgorde van 10 – 1).. Spanning valt van de schouders, de meeste zijn blij, de andere een beetje teleurgesteld. Maar overall is iedereen tevreden!

Ondertussen is het bijna 19.00u.. Tijd om naar huis te gaan! Voordat ik vertrek wordt ik door medewerkers van Arcus College en Skills Heroes bedankt en vragen ze mij of ik in maart ook naar Amsterdam wil komen om daar te Jureren voor de Finale.. Joh, dat wil ik wel!! Hartstikke leuk :-D! Maar eh.. dit keer is het wel vier dagen tijd dat we dan van je vragen.. FF overleggen, maar verwacht wel dat het gaat lukken.

 

WAAR MOET IK ZIJN 2.0?

Terug naar de auto.. Waar was die ook alweer????

 

Een ontzettend leuke ervaring was het geweest. Leuke mensen leren kennen en het netwerk weer uitgebreid. Het volgende Skills Heroes avontuur is 15/16/17/18 maart in de Rai in Amsterdam. Ik heb er weer zin in om de uitdaging aan te gaan en de gedreven deelnemers zo goed mogelijk te beoordelen op hun kennen en kunnen.. Let’s GO for it!

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen