De 25-jarige Marie had een idee voor een film over eetstoornissen. Lees er hier meer over en neem een kijkje achter de schermen!

De 25-jarige Marie Lormeau wilde een film maken over eetstoornis en de emotionele gevolgen van deze ziekte. De opnames vonden op meerdere plekken in Maastricht plaats, waaronder het United World College Maastricht. Ze hoopte door deze Maastrichtse internationale school bij haar project te betrekken om de ziekte bekender te maken onder jongeren. Dat is namelijk ook de bedoeling van de film: Om jongeren bewust te maken over eetstoornissen, waardoor jongeren bij zich zelf eerder symptomen herkennen en in een vroeger stadium hulp krijgen. Tegelijkertijd hoopt ze dat het de drempel voor jongeren die lijden aan een eetstoornis verlaagt om hulp te zoeken.

Marie schreef het script en heeft ook gefilmd. Voor de rest heeft ze met jongeren en jonge professionals gewerkt om de film te maken. Dit kwam mede tot stand met de ondersteuning van Videopower. Een platform in Maastricht dat jonge filmmakers ondersteunt.

Verder heeft ze de financiën van haar film mogelijk gemaakt door op zoek te gaan naar meerdere sponsoren. Ze is een crowdfunding gestart bij Voordekunst.nl waar ze meer dan €5000,- wist binnen te halen en hierdoor ontving ze extra geld van de Provincie Limburg voor haar project.

 

Ben jij ook op zoek naar geld voor jou eigen idee? Maak dan een afspraak met ons, we geven je graag tips!

 

 

BEHIND THE SCENES…

Meer sjieke projecten

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of je onze mening weten?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen