Dit uniek project is dé lokale kaskraker van 2016 en voor CODE043 een mooi voorbeeld van toffe scheisse!

SYNOPSIS

Twee vrienden zijn verslaafd aan het roken van wiet. Een lokale dealer komt deze wiet telkens brengen en doet alsof hij hun vriend is. Echter blijkt dat dit niet zo is en eist hij zijn geld op. Dit bedrag hebben de twee niet. Voor hen is dit reden genoeg om tieners en jongeren uit de buurt erbij te betrekken. De tieners en jongeren willen natuurlijk graag erbij horen en snel geld verdienen. Daarom aarzelen ze niet lang om mee te doen. De praktijken die volgen zullen voor veel problemen gaan zorgen.

 

CREW

Acteurs: Djoyri, Lorenzo, Chelsea, Danitchia, Danny, Jady, Yesley en Kaitlyn.
Geregisseerd door: Sjef Zwackhalen, Diego Demmers, Noël Simons, Joery Bons
Geschreven door: Diego Demmers, Joery Bons, Sjef Zwackhalen
Script: Diego Demmers, Joery Bons
Geproduceerd door: Noël Simons, Diego Demmers, Joery Bons

ACHTERGROND

In 2013 had een groep Mestreechse jongeren het idee om een film te gaan maken. De film moest over een maatschappelijk onderwerp gaan, iets waar jongeren tegen aan kunnen lopen. Zo ontstond een  spannende film gesproken in Maastrichts dialect. Oonder Drök betekent ook wel, ‘onder druk staan’ ‘of groepsdruk’ en snijd thema’s zoals seksualiteit, verslaving en groepsdruk aan.

 

OONDER DRÖK 2

Inmiddels is het 2016 en is er een tweede film uit! Ook dit keer met een maatschappelijk thema. Het maken van de film is voor de organisatie van Oonder Drok slechts het begin. De film zorgt voor teambuilding onder de crewleden. Die zetten zich na afloop gezamenlijk in om de Maastrichtse samenleving bewuster te maken van de maatschappelijke problemen die leven onder jongeren. Bijvoorbeeld door het geven van presentaties en discussieavonden op basisscholen en buurtcentra. Jong en oud leert wat er onder jongeren leeft en waarmee ze kunnen worstelen. Zo krijgt zo’n film pas echt effect doordat je op die manier mensen bij elkaar brengt. Het is dan ook geen wonder dat deze film een lokale kaskraker is. Hij is zelfs verlengd getoond in Lumière Cinema. Het team van Oonder Drök kennende, zullen deze jongeren niet lang wachten met een nieuwe DVD.

MEER WETEN?

www.oonderdrok.com

 

Meer sjieke projecten

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of je onze mening weten?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen