Hét Gesprek’ is een nieuw project van Sarai. In haar workshops opent ze gesprekken over verschillende onderwerpen die te maken hebben met seksualiteit. Laten we het hebben over: Seks met jezelf, fantasieën, onderzoeken en het doorbreken van taboes. 

GAAT NIET DOOR WEGENS CORONAMAATREGELEN!

 

Wat is Hét Gesprek?

Sarai wilt in Maastricht een laagdrempelig aanbod aanbieden als het gaat over positieve sekseducatie. Ze gaat op bezoek bij buurthuizen en middelbare scholen om daar met jongeren van verschillende leeftijden gesprekken te voeren en activiteiten te doen die het gesprek openen over seksualiteit. 

De workshop heeft de vorm van een open maar begeleid gesprek. Er is veel ruimte voor het delen van eigen verhalen en ervaringen. Verhalen over hoe je lichaam eruit ziet, ruikt en proeft. Verhalen over fantasieën en verlangens. En verhalen over prachtige ervaringen of juist minder prettige gebeurtenissen.

 

Wie is Sarai?

Sarai woont in Maastricht. Ze studeert aan de toneelacademie en geeft theaterlessen aan jongeren en kinderen. Daarnaast werkt ze als projectcoördinator bij CODE043. Wanneer ze niet met school of werk bezig is brengt ze graag tijd door met haar partner en vrienden. Het liefst voert ze dan een goed gesprek met een kopje thee erbij. Wanneer er niemand thuis is zet ze hard de muziek aan en danst ze door het hele huis.

 

Hoe ben je geïnspireerd om dit plan tot stand te brengen?

“ Via CODE043 heb ik eerder de kans gekregen om projectcoördinator te zijn van de CODE-Market. Een interactieve markt over veilig uitgaan. Mijn favoriete onderdelen van de CODE-Market waren de activiteiten rondom seksuele voorlichting. Ik vond het super leuk om met jongeren over zo’n belangrijk onderwerp te mogen praten. Ik merkte dat ik zelf niet de sekseducatie heb gekregen die ik fijn zou hebben gevonden. Daarom  voelde ik me geïnspireerd om de les te maken die ik zelf nooit gehad heb. Een les die niet alleen gaat over gevaren en preventie hiervan maar ook over de emoties en belevingen die bij dit onderwerp komen kijken “

 

Waarom vind je het belangrijk om dit plan uit te voeren en de boodschap van dit plan aan over te brengen?

“Vaak is gebleken dat educatie en gesprekken over de positieve aspecten van seks een zeer positieve invloed hebben op de seksuele gezondheid en seksuele ontwikkeling van jongeren.
Het is belangrijk dat jongeren een plek hebben waar ze al hun vragen kunnen stellen, en samen met anderen prettige ervaringen kunnen opdoen als het gaat om praten over seksualiteit. Zo leren ze zichzelf beter kennen, bouwen ze zelfvertrouwen op en wordt ook hun weerbaarheid vergroot.”

 

#POWEREDBYCODE – Hoe heeft CODE043 je kunnen helpen bij je project?

CODE043 heeft mij op drie manieren kunnen helpen. 

  1. CODE043 heeft mij ondersteund op organisatorisch vlak. 
  2. Ook heeft CODE043 mij financieel kunnen ondersteunen waardoor ik lesmaterialen kon aanschaffen als ondersteuning van de workshop. 
  3. Ik mag voor mijn workshops gebruik maken van het CODE043-kantoor. Hierdoor hoef ik niet zelf op zoek naar een locatie 🙂

 

Heb je nog een leuke ervaring/ gebeurtenis die je wilt delen?

Ik vind het grappig om te merken dat in mijn directe omgeving mensen me nu ‘weten te vinden’ als ze willen praten over iets dat met seks te maken heeft. Ik merk dan nog meer hoe zeer dit een onderwerp is dat mensen bezighoudt en interesseert. Ik vind het tof dat ze naar mij toe komen om hierover te praten. Mede omdat ik het zelf een heel leuk onderwerp vind om over te praten, maar vooral omdat het mooi is dat mensen je over zo’n onderwerp in vertrouwen nemen.

 

Dit evenement vind je ook op facebook.

Meer sjieke projecten

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of wil je weten of wij dit ook toffe scheisse vinden?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen