‘Just the two of us’. Een theatervoorstelling, maar vooral een ervaring. Tien minuten, ontworpen voor enkel twee mensen. Één kunstenaar en één kijker. Tekst en beweging over maatschappij gebonden mentale problemen, waar velen van ons mee te maken krijgen. Een bijzonder cultureel project met maatschappelijke ondertoon.

Datum: 3, 4, 16 en 17 Juni
Try-outs: 15, 17 en 20 Mei (tijdens het WE-festival)
Locatie: WE-festival (mei) en Gebouw M (juni)
Toegang: €5,-

Concept: Sarai Erkens

Uitvoering: Sarai Erkens, Martina Gunkel, Max Schoenmakers

 

Wie is Sarai Erkens?

Just the two of us’ is een project van de twintigjarige Maastrichtse theatermaker Sarai Erkens. Zij is op zoek naar manieren, waarop je voorstellingen zo persoonlijk mogelijk kan maken. Het is daarbij zeer belangrijk dat de kijker zich ‘gezien’ voelt, en zich onderdeel voelt van de ervaring die er gecreëerd word. Net als in haar andere voorstellingen is het doel van ‘Just the two of us’, niet om kunst te laten zíén. Maar om samen met de kunstenaar een ervaring in te stappen, waarin de kijker meer over zichzelf te weten komt. Haar grote passies zijn belevingstheater en een-op-een theater. Al vanaf jongs verdiept ze zich in veel verschillende kunst disciplines. Tijdens de HAVO heeft ze haar vooropleiding dans afgerond aan ‘Opleiding-Dans Maastricht’. Daarna behaalde ze haar propedeuse voor Moderne Theaterdans Uitvoerend aan ‘Fontys Hogeschool voor de Kunsten’. Op dit moment is ze een jaar actief als zelfstandig ondernemer. Lees hieronder meer over Sarai en haar project en de reacties van bezoekers.

 

Hoe heeft CODE043 je kunnen helpen?

“Ik had een idee, en ik was in een dappere bui. Dus ik besloot mijn plan aan te melden bij CODE043. Toen ik voor het eerst een afspraak had was ik suuuper zenuwachtig, maar het was mooi om te voelen met hoeveel interesse, enthousiasme en liefde mijn plan geaccepteerd werd door projectbegeleider Elvira. Met haar ondersteuning werd er meteen werk van mijn project van gemaakt! Hup! Data voor de try-outs en voorstellingen, locaties, promotie en alles wat er bij het maken van een voorstelling bij komt kijken. Dankzij de goede promotie van het project – waarbij ik advies en ondersteuning kreeg van Marie-Claire hebben we in totaal maar liefst 89 keer onze voorstelling mogen spelen, op drie verschillende toffe locaties! Ik ben er trots op dat we samen zo’n breed publiek hebben kunnen bereiken.”

Wat heb je geleerd van dit project?

“Ik heb eerder al eigen voorstellingen gemaakt. Maar dat was allemaal kleinschaliger dan Just the two of us. Nu het allemaal wat groter aan werd gepakt moest ik leren om bepaalde taken uit handen te geven. Je hebt er simpelweg niet meer de tijd voor om alles zelf te maken en onder controle te houden. Ik werd er daardoor beter in mensen aan te sturen in de taak die ze hadden. En ik leerde vertrouwen te hebben in hun vaardigheden en kennis. Zo word je soms ook verrast met een eindresultaat van bijvoorbeeld bewegings- of geluidsmateriaal. Het was mooi om te zien hoe andere kunstenaars het thema en het concept tot uiting brachten.”

Welk moment tijdens het organiseren van dit project zal altijd bij je blijven?

De hoogtepunten van het project waren voor mij de momenten waarop ik kon zien dat de bezoekers van de voorstelling geraakt werden. Bijvoorbeeld als we ze aan het lachen hadden gemaakt, of juist als ze zo ontroerd waren dat ze moesten huilen. Ik had ook een gastenboek waar bezoekers een reactie konden achterlaten en was ontroerd door de de vele reacties en de zichtbare moeite die mensen namen om een persoonlijk bericht achter te laten” (Voor een aantal schriftelijke reacties van bezoekers scroll naar onder voor de foto’s).

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn grote droom is om een platform te creëren waar een-op-een theater gemaakt, uitgevoerd en bekeken kan worden. Een-op-een stukken zijn voorstellingen waarbij er per uitvoering maar één persoon publiek is en maar één performer.

 

 

 

Het project

TRAILER

Meer sjieke projecten

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of je onze mening weten?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen