Luana woont nog maar twee jaar in Nederland en heeft een passie voor K-pop (Korean pop). In Brazilie, waar ze opgroeide is dit een groot geliefd subgenre. Hier in Nederland ontdekken steeds meer jongeren de ‘korean wave’, toch zag ze dat niet terug in het aantal K-pop activiteiten dat georganiseerd wordt. Daar wilde deze 23-jarige vrolijke meid verandering in brengen. Lees haar verhaal hier.

Meet Luana, 23 jaar. Ze studeert evenementenorganisatie  aan het VISTA College.

 

Hoe heeft CODE043 je kunnen helpen?

Ik had een idee, maar wist niet hoe ik het moest opstarten. Ik wist wel wat ik wou doen, namelijk een K-pop workshop organiseren.

Op een dag ging ik CODE043 een keer helpen tijdens de CODE Market, daar ben ik gaan praten met jongerencoach Gerard en vertelde me meer m’n idee. Hij was enthousiast en vroeg of we een afspraak konden maken  om verder over mijn plan te praten. Dat heb ik gedaan en daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik ben ontzettend blij dat ik Gerard en het CODE043 team heb leren kennen.

Ze hebben met veel interesse en liefde mij geholpen met het organiseren en het waarmaken van mijn plan. Ze hebben me ondersteund met advies hoe ik een locatie moest zoeken, promotiematerialen kon maken en me ideeën gegeven. Ik kreeg ondersteuning bij alles wat komt kijken bij het organiseren van een evenement. Ook bij het financiële gedeelte hebben ze mij geholpen.

 

Dankzij hun hulp die ik kreeg van het gehele team (vooral Gerard), is mijn plan tot leven gekomen!

 

Doordat ik promotieadvies kreeg van Marie-Claire en tips over het opstellen van een persbericht kwam ik uiteindelijk in contact met RTV Maastricht. Zij zijn naar m’n workshops gekomen en hebben me geïnterviewd over mijn passie: Kpop & dansles geven. De workshop is uiteindelijk op TV geweest, ik was hier super blij mee! (Bekijk de aflevering van RTV Maastricht’s programma ‘De ontmoeting’ hier)

 

Wat heb je geleerd van dit project?

Ik heb dankzij het uitvoeren van dit project mezelf beter leren kennen en mijn echte passie gevonden: Dansen en organiseren. Ik heb zoveel plezier gehad in het proces dat ik het vaker wil doen. K-pop danslessen geven, workshops organiseren en in de danswereld werken dat is mijn nieuwe droom. Ik studeer momenteel evenementenorganisatie en volg danslessen en dat ga ik zeker met elkaar koppelen om mijn carrière ervan te maken.

 

Welk moment tijdens het organiseren zal je altijd bijblijven?

Voor mij het gehele proces. Het was een “eye-opener” ervaring, van de gesprekken bij CODE043, gesprekken voor het maken van promotiematerialen bij Communicatiebureau Yongbloed, het organiseren, contact met potentiële deelnemers, het voorbereiden voor de workshops en het geven van de workshops. Alles zal altijd bij me blijven!

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn grote droom is nu om het vaker workshops en andere evenementen te organiseren en K-pop danslessen te geven. Ik wil een Kpop community opbouwen in Zuid-Limburg en fans bij elkaar brengen. Kortom de K-pop fans een plekje geven waar ze zichzelf kunnen zijn.

Meer sjieke projecten

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of je onze mening weten?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen