Maastricht is niet alleen sjiek & sjoen, maar ook nog een groen. Dus dacht Sandrina, tijd voor een handige kaart om studenten bewuster te maken van lokale en duurzame initiatieven.

Datum: Augustus 2016

Initiator: Sandrina Burkhardt, Student Maastricht University, MA Politics & Society

Wat:  The Good Map is een kaart, speciaal ontworpen om studenten kennis te laten maken met de groene, duurzame kant van onze stad.

 

SANDRINA ABOUT THE GOOD MAP:

The Good Map is een A5 gevouwen kaart uitgebracht op gerecycled papier. De kaart werd uitgedeeld tijdens de INKOM introductieweek aan alle nieuwe Maastrichtse studenten om een duurzame levensstijl te promoten. The Good Map geeft niet alleen tweedehands winkels, fair trade en biologische winkels weer, maar ook lokale boeren, restaurants met veganistische gerechten, milieuparken, waar je gratis waterbronnen kunt vinden, en organisaties initiatieven die interessant zijn voor een student. We vinden het belangrijk dat mensen betrokken en nieuwsgierig raken wanneer ze de kaart bekijken en niet simpelweg wat locaties zien afgebeeld. Vandaar dat we naast alle markeringen op de kaart ook informatie geven over winkels en organisaties, de sfeer van deze locaties en de producten of diensten die je kunt krijgen. Daarnaast is de kaart ook online op de website van mymaastricht te vinden zodat studenten locaties kunnen toevoegen, plekken reviewen en meer informatie over duurzaamheid kunnen delen zodat de kaart up-to-date blijft en completer wordt.

 

Voor meer info over Sandrina en haar projecten, klik hier

Voor meer info over Maastricht Geen Office, klik hier

Meer sjieke projecten

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of je onze mening weten?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen