Rebuild this city is voor jongeren van 12 – 25 jaar die graag iets voor een ander willen doen. Heb jij dus een passie om Maastricht leuker en makkelijker te maken? Dan ben je hier op de juiste plek. Scroll en lees hieronder meer.

#hawpin #samensterk

HOE WERKT HET?

 1. Je vult je idee en je contactgegevens kort in via dit Google formulier.
 2. Wij nemen contact met je op en laten je weten of je project aan de criteria voldoet.
 3. Voldoet je project aan de criteria en hebben wij het officieel goedgekeurd? Dan kun je verder aan de slag! Je ontvangt het geld en als je extra hulp nodig hebt, bijvoorbeeld bij het opstellen van een projectplan, helpen we je graag. 

 

GEEN INSPIRATIE MAAR WEL IETS DOEN?
HIER ZIJN EEN PAAR LEUKE IDEEËN:

 

 • Koekjes bakken voor de buren.
  We gaan koekjes bakken voor de buren. We zetten ze buiten neer met een bordje erbij zodat iedereen uit de buurt ze pakken. We willen ze ook rondbrengen. We hebben zakjes nodig om ze te verpakken en koekjes mix.
 • Een online sport-, dans- of yogales organiseren.
  Sporten en bewegen kan gewoon lekker in je slaapkamer. Het is natuurlijk veel leuker om dat samen te doen in plaats van alleen!! Organiseer jij de volgende online bijeenkomst voor iedereen die zin heeft om in beweging te blijven?
 • Verkleedde fietsoptocht.
  Nog nooit van gehoord? Zo werkt het; In je favoriete verkleedkleren fiets je rondjes door de buurt. De eerste fiets heeft een speakertje en draait wat muziek. Er zijn briefjes nodig die je aan de kinderen in de buurt kunnen geven om te vragen of ze mee willen fietsen. En je kunt voor iedereen die meedoet ballonnen kopen, voor aan de fiets. Het is gezellig en je kunt makkelijk genoeg afstand houden van elkaar.
 • Voor iedereen in de straat een mooie kerstkaart.
  Hou je van knutselen en vind je het leuk andere mensen blij te maken met je kunstwerkjes? Wat denk je ervan om voor iedereen in je straat een mooie kerstkaart te maken. Daar wordt iedereen zeker vrolijk van <3.
 • Tuttebelle straat Bingo
  …is een mooi voorbeeld van een buurtinitiatief. Iedereen kan vanuit de voortuin meedoen aan het spelletje!
 • Doe eens iets liefs voor iemand die dat goed kan gebruiken.
  Meer mensen dan normaalgesproken voelen zich eenzaam in deze tijd. Een klein gebaar kan voor hen een groot verschil maken. Dat kan van alles zijn zoals maaltijden koken of een gezellige online bijeenkomst organiseren. 

WAT ZIJN DE CRITERIA?

Jongeren van 12 t/m 25 jaar zijn bij het project betrokken.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan moet je ouder of voogd op de hoogte zijn dat je bij ons om geld vraagt. Zij staan namelijk financieel garant en moeten daarom toestemming geven. Dit doen we door hen een e-mail met uitleg te sturen. Je ouders geven dan schriftelijk een bevestiging . Hierna kan je aan de slag.

Je project is ‘corona-proof’

We moeten helaas nog steeds omgaan met corona en de gevolgen. Je idee kan alleen maar worden uitgevoerd als het veilig is. Mensen mogen namelijk geen risico lopen om ziek te kunnen worden. Je mag bijvoorbeeld geen activiteiten doen waar veel mensen samenkomen. Denk er bijvoorbeeld aan dat tijdens de uitvoering van je idee er constant 1,5 m afstand van anderen wordt gehouden.

Wil je weten wat de huidige maatregelen zijn? klik dan hier op de website van de Rijksoverheid.

Je mag geen winst maken met je project.

Je doet je project vrijwillig, in je vrije tijd en je houdt er geen geld aan over.

Je maakt van tijdens je project een aantal foto’s en/of filmpjes.

Met beeldmateriaal van jou kunnen wij jouw geweldige idee delen met de rest van Maastricht. Dit versterkt het #hawpin gevoel en inspireert anderen om ook iets sociaals te doen.

Je hebt na goedkeuring maximaal 4 weken om je project helemaal uit te voeren.

Indien we je project officieel per e-mail hebben goedgekeurd dan maken we het geld over en heb je dus vier weken de tijd om aan de slag te gaan met je project.

Na vier weken dien je bewijs in dat je het geld van CODE043 hebt besteed.

Je bewaart alle bonnetjes en facturen. Wij hebben namelijk een bewijs nodig dat je geld hebt uitgegeven. Je maakt een foto van het bonnetje of de factuur en stuurt deze terug als je project heeft plaatsgevonden in één keer naar ons op. Let op! Dit is verplicht, anders vragen we het geld terug.

Is dat geldbedrag dat je uitgaf minder dan wat je bij ons hebt aangevraagd, dan vragen we het verschil terug. Geen zorgen, je hebt dan 4 weken de tijd om het verschil aan geld terug aan ons over te maken.

Zorg er in ieder geval voor dat je niet meer geld uitgeeft dan dat je bij ons aanvraagt!

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik snap het projectformulier niet, kan iemand mij helpen?

Je mag altijd je ouders, een vriend of een familielid om hulp vragen als je iets niet begrijpt. Maar je kunt met je vragen uiteraard ook bij ons terecht. Stuur ons een berichtje (info@CODE043.nl) en we nemen contact met je op om te kijken of we je kunnen helpen.

Ik ben onder de 18 jaar en heb een idee. Waarom heeft CODE043 dan toestemming van mijn ouders nodig?

Daarvoor zijn twee redenen:

 1. Je krijgt maximaal 150 Euro van ons voor je project, nog voordat je het hebt uitgevoerd. Stel dat je je project niet afmaakt of minder geld uitgeeft dan zjin wij dat geld kwijt. Doordat je ouders of voogden toestemming geven en aangeven op de hoogte te zijn staan ze voor het geldbedrag garant. Dat betekent dat wij dit geld helemaal of gedeeltelijk kunnen terugkrijgen via je ouders of voogden.
 2. Voor jongeren onder de 16 jaar hebben we toestemming van je ouders nodig in verband met de privacywetgeving. We vragen je namelijk om bewijs dat het project ook daadwerkelijk gedaan wordt. Daarvoor hebben we foto’s of ander beeldmateriaal, zoals filmpjes nodig die laten zien dat je aan de slag bent geweest. Die foto’s willen we ook graag delen om aan de rest van Maastricht te laten zien met wat voor een mooi project je bezig bent geweest en wat het effect daarvan is geweest. Het brengt namelijk saamhorigheid. We mogen je foto’s niet zomaar delen, daarvoor hebben we toestemming van je ouders nodig.

Ik ben een ouder, mag ik namens mijn kind(eren) ook een aanvraag doen?

Als de jongere onder de 18 jaar is, mag dat zeker. We snappen dat bij jongeren met een jonge leeftijd een aanvraag soms lastig kan zijn. Voor ons is het belangrijk dat de jongere met het idee komt en betrokken is bij de uitvoering. Andere stichtingen en welzijnswerkers die met jongeren van 12 t/m 18 jaar werken mogen namens jongeren ook een aanvraag doen.

Wanneer krijg ik het geld voor mijn plan of idee?

Je doet eerst een snelle aanvraag via Google forms. Hierna nemen we contact met je op. We zijn immers nieuwsgierig naar je idee! Daarna krijg je een projectplan met nogmaals een uitleg van de voorwaarden en daar zit ook een tabel met een kostenpost bij. Hier geef je aan waar je je geld aan wilt uitgeven en hoeveel. Dat kan je heel eenvoudig omschrijven, er staat ook uitleg bij hoe je dit kunt doen.

Heb je dit projectplan compleet ingevuld en naar ons gestuurd? Dan sturen we je bij een goedkeuring een berichtje en maken we binnen 7 dagen het geld over naar je rekening.

Het geldbedrag dat ik wil aanvragen ligt boven de 150 Euro. Kan dat?

Voor deze aanvraag kun je maximaal 150 Euro aanvragen. We ondersteunen ook plannen met meer budget, maar daar gaat iets meer tijd inzitten dan deze snelle aanvraag. Klik hier voor meer info!

Heb je meer geld nodig en ben je niet ouder dan 24 jaar? Dan kun je ook meedoen met het programma ‘Ik ben geweldig’ van de Nationale Jeugdraad. Bij hen kun je tot 1000 Euro aanvragen voor je plan. Let op! Lees hun voorwaarden goed door, want die kunnen anders zijn.

Ik heb minder geld uitgegeven dan ik van CODE043 heb ontvangen voor mijn project. Wat nu?

Geen zorgen, je hebt dan 4 weken de tijd om het verschil aan geld terug naar ons over te maken.

Zorg in ieder geval dat je niet meer geld uitgeeft dan dat je bij ons aanvraagt, want dat geld krijg je niet van ons terug.

Wat voor een beeldmateriaal hebben jullie van mij nodig?

Beeldmateriaal van je project maken is verplicht! We ontvangen graag foto’s en/of korte filmpjes zodat we zien wie er achter het idee en het project zit.

Waar ontvangen we graag beelden van?

1. Foto’s/beelden van wat je aan het doen bent.

2. Foto’s/beelden  hoe je anderen mensen bereikt en iets voor een ander betekent.

Maak dus een foto van jezelf en mogelijke teamgenoten met wie je je actie uitvoert. Maak eventueel foto’s/beelden (vraag wel toestemming) voor de mensen voor wie je het allemaal doet!

Het maken van leuke, korte filmpjes worden ook zeer gewaardeerd. De foto’s en beeldmateriaal die je ons toestuurt gebruiken we voor op de website, maar ook op social media zoals Facebook en Instagram. Dit doen we om aan anderen te laten zien wat voor een goed werk je hebt gedaan.

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen