Ben je tussen de 12-25 jaar en heb jij een idee voor een sociale actie die Maastricht saamhoriger en socialer maakt? Dien het dan hier in! Je kunt een geldbedrag van 10-150 Euro aanvragen.

We vinden het namelijk  belangrijk dat jongeren actief bezig zijn en iets voor iemand anders kunnen betekenen in deze gekke tijden. Vanwege de corona pandemie hebben veel mensen in de samenleving het momenteel moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan een oudere die vereenzaamt, mensen die plotseling zonder werk zitten, of verzorgingspersoneel die keihard aan het werken zijn. Met een sociale actie, hoe klein ook, kun je veel voor een ander betekenen. Welk idee heb jij?

#hawpin #samensterk.

HOE GA JE TE WERK?

  1. Je vult je idee en je contactgegevens kort in via dit Google formulier.
  2. CODE043 neemt vervolgens contact met je op en laat je weten of het project aan de criteria voldoet.
  3. Voldoet je project aan de criteria? Dan kun je verder aan de slag. We sturen je een projectplan, zodat je je project verder kunt uitwerken en aan ons kan laten zien dat het coronaproof en veilig is.
  4. Heb je dit formulier ingevuld en naar ons teruggestuurd? Dan ontvang je binnen 7 dagen een goedkeuring of afkeuring. Bij een goedkeuring dan kan je beginnen ! Je krijgt dan ook het nodige geld.

WAT ZIJN DE CRITERIA?

Jongeren van 12 t/m 25 jaar zijn bij het project betrokken.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan moet je ouder of voogd op de hoogte zijn dat je bij ons om geld vraagt. Zij staan namelijk financieel garant en moeten daarom toestemming geven. Dit doen we door hen een e-mail met uitleg te sturen. Je ouders geven dan schriftelijk een bevestiging sturen. Hierna kan je aan de slag.

Je project heeft een sociaal karakter.

Je doet iets voor een ander die het moeilijk heeft of om iemand die zich keihard inzet te bedanken.

Je project is ‘corona-proof’

Je idee kan alleen maar worden uitgevoerd als het veilig is. Mensen mogen namelijk geen risico lopen om ziek te kunnen worden. Je mag bijvoorbeeld geen activiteiten doen waar veel mensen samenkomen. Denk er bijvoorbeeld aan dat tijdens de uitvoering van je idee er constant 1,5 m afstand van anderen wordt gehouden.

Wil je weten wat de huidige maatregelen zijn? klik dan hier op de website van de Rijksoverheid.

Je mag geen winst maken met je project.

Je doet je project vrijwillig, in je vrije tijd en je houdt er geen geld aan over.

Hoe gemakkelijker het project is uit te voeren des te beter.

Kom dus vooral met kleine acties, die veel voor iemand anders kunnen betekenen.

Het project mag niet alleen zijn voor iemand binnen je familie of vrienden, maar is bedoelt voor anderen mensen.

Denk bijvoorbeeld aan ouderen in een verzorgingstehuis, daklozen of mensen uit je wijk of buurt die eenzaam zijn.

Je maakt een verslag van je project met een aantal foto’s en/of filmpjes.

Met beeldmateriaal van jou kunnen wij jouw geweldige idee delen met de rest van Maastricht. Dit versterkt het #hawpin gevoel en inspireert anderen om ook iets sociaals te doen.

Je hebt na goedkeuring maximaal 4 weken om je project helemaal uit te voeren.

Indien we je project officieel per e-mail hebben goedgekeurd dan maken we het geld over en heb je dus vier weken de tijd om aan de slag te gaan met je project.

Na vier weken dien je bewijs in dat je het geld van CODE043 hebt besteed.

Je bewaart alle bonnetjes en facturen. Wij hebben namelijk een bewijs nodig dat je geld hebt uitgegeven. Je maakt een foto van het bonnetje of de factuur en stuurt deze terug als je project heeft plaatsgevonden in één keer naar ons op. Let op! Dit is verplicht, anders vragen we het geld terug.

Is dat geldbedrag dat je uitgaf minder dan wat je bij ons hebt aangevraagd, dan vragen we het verschil terug. Geen zorgen, je hebt dan 4 weken de tijd om het verschil aan geld terug aan ons over te maken.

Zorg er in ieder geval voor dat je niet meer geld uitgeeft dan dat je bij ons aanvraagt!

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik snap het projectformulier niet, kan iemand mij helpen?

Je mag altijd je ouders of een vriend of familie om hulp vragen als je iets niet begrijpt. Maar je kunt uiteraard met vragen ook bij ons terecht. Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op om te kijken of we je kunnen helpen ! Elke maandag, dinsdag en woensdag van 14.00-18.00 kun je jongerencoach Marie-Claire vragen stellen of contact opnemen (06 – 27914434).

Ik ben onder de 18 jaar en heb een idee. Waarom heeft CODE043 dan toestemming van mijn ouders nodig?

Daarvoor zijn twee redenen:

  1. Je krijgt maximaal 150 Euro van ons voor je project, nog voordat je het hebt uitgevoerd. Stel dat je je project niet afmaakt of minder geld uitgeeft dan zjin wij dat geld kwijt. Doordat je ouders of voogden toestemming geven en aangeven op de hoogte te zijn staan ze voor het geldbedrag garant. Dat betekent dat wij dit geld helemaal of gedeeltelijk kunnen terugkrijgen via je ouders of voogden.
  2. Voor jongeren onder de 16 jaar hebben we toestemming van je ouders nodig in verband met de privacywetgeving. We vragen je namelijk om bewijs dat het project ook daadwerkelijk gedaan wordt. Daarvoor hebben we foto’s of ander beeldmateriaal, zoals filmpjes nodig die laten zien dat je aan de slag bent geweest. Die foto’s willen we ook graag delen om aan de rest van Maastricht te laten zien met wat voor een mooi project je bezig bent geweest en wat het effect daarvan is geweest. Het brengt namelijk saamhorigheid. We mogen je foto’s niet zomaar delen, daarvoor hebben we toestemming van je ouders nodig.

Ik ben een ouder, mag ik namens mijn kind(eren) ook een aanvraag doen?

Als de jongere onder de 18 jaar is, mag dat zeker. We snappen dat bij jongeren met een jonge leeftijd een aanvraag soms lastig kan zijn. Voor ons is het belangrijk dat de jongere met het idee komt en betrokken is bij de uitvoering. Andere stichtingen en welzijnswerkers die met jongeren van 12 t/m 18 jaar werken mogen namens jongeren ook een aanvraag doen.

Wanneer krijg ik het geld voor mijn plan of idee?

Je doet eerst een snelle aanvraag via Google forms. Hierna nemen we contact met je op. We zijn immers nieuwsgierig naar je idee! Daarna krijg je een projectplan met nogmaals een uitleg van de voorwaarden en daar zit ook een tabel met een kostenpost bij. Hier geef je aan waar je je geld aan wilt uitgeven en hoeveel. Dat kan je heel eenvoudig omschrijven, er staat ook uitleg bij hoe je dit kunt doen.

Heb je dit projectplan compleet ingevuld en naar ons gestuurd? Dan sturen we je bij een goedkeuring een berichtje en maken we binnen 7 dagen het geld over naar je rekening.

Het geldbedrag dat ik wil aanvragen ligt boven de 150 Euro. Kan dat?

Voor deze aanvraag kun je maximaal 150 Euro aanvragen. We ondersteunen ook plannen met meer budget, maar daar gaat iets meer tijd inzitten dan deze snelle aanvraag. Klik hier voor meer info!

Heb je meer geld nodig en ben je niet ouder dan 24 jaar? Dan kun je ook meedoen met het programma ‘Ik ben geweldig’ van de Nationale Jeugdraad. Bij hen kun je tot 1000 Euro aanvragen voor je plan. Let op! Lees hun voorwaarden goed door, want die kunnen anders zijn.

Ik heb minder geld uitgegeven dan ik van CODE043 heb ontvangen voor mijn project. Wat nu?

Geen zorgen, je hebt dan 4 weken de tijd om het verschil aan geld terug naar ons over te maken.

Zorg in ieder geval dat je niet meer geld uitgeeft dan dat je bij ons aanvraagt, want dat geld krijg je niet van ons terug.

Wat voor een beeldmateriaal hebben jullie van mij nodig?

Beeldmateriaal van je project maken is verplicht! We ontvangen graag foto’s en/of korte filmpjes zodat we zien wie er achter het idee en het project zit.

Waar ontvangen we graag beelden van?

1. Foto’s/beelden van wat je aan het doen bent.

2. Foto’s/beelden  hoe je anderen mensen bereikt en iets voor een ander betekent.

Maak dus een foto van jezelf en mogelijke teamgenoten met wie je je actie uitvoert. Maak eventueel foto’s/beelden (vraag wel toestemming) voor de mensen voor wie je het allemaal doet!

Het maken van leuke, korte filmpjes worden ook zeer gewaardeerd. De foto’s en beeldmateriaal die je ons toestuurt gebruiken we voor op de website, maar ook op social media zoals Facebook en Instagram. Dit doen we om aan anderen te laten zien wat voor een goed werk je hebt gedaan.

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen