Samen met onze ambassadeurs van het United World College bereiden we ons voor op Yofest!

We zijn er bijna klaar voor. Nog maar een paar weken en dan gaat Yofest, het Europees politiek jongerenfestival van start in hartje Maastricht! Samen met een hele hoop locale organisaties is CODE043 gevraagd om een challenge neer te zetten waardoor het festival ook een Maastrichts tintje krijgt.

25 jaar geleden was het verdrag van Maastricht ondertekend in….Maastricht. De keuze achter onze stad was vanwege het rijke, culturele en bourgondische verleden. Geen wonder ook. Kijk maar eens naar onze geografische locatie, België en Duitsland zijn direct om de hoek. Samen met een groep internationale studenten hebben we een ‘ challenge’  bedacht om al die internationale bezoekers van Yofest op speelse wijze te verwelkomen. We hebben hier ons laten leiden door de typisch Nederlandse uitdrukking ‘ Liefde gaat door de maag’.

CODE043 heeft zeven van onze internationale ambassadeurs gevraagd deze challenge uit te werken. Pim, Valeria, Martin, Uresa, Anthea, Jennifer and Auguste – allemaal studenten van het United World College Maastricht – gingen de uitdaging aan. Na een aantal brainstormsessies over Maastricht en Zuid-Limburg, bleven we telkens op een onderwerp terugkomen: de Zuid-Limburgse keuken en haar vreemde delicatessen. Onder het motto ‘FREE FOOD IF YOU DARE! mogen bezoekers dartpijlen tegen een bord gooien. Het aantal punten bepaald wat de bezoeker te eten krijgt. Een heerlijk stukje vlaai, een nonnevot, of een vies stuk Limburgse stinkkaas. Daarnaast hebben de ambassadeurs allemaal een verhaal geschreven over hun persoonlijke ervaringen met Maastricht dat zal worden uitgegeven in een boekje dat wordt uitgedeeld tijdens Yofest.

Klik op de onderstaande links voor meer info over Yofest:

Yofest Facebookpagina

Yofest Facebook Event

Andere blogberichten

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen