Projecten

Ben je op zoek naar een vleugje inspiratie voor jouw eigen project of gewoon benieuwd naar wat je voorgangers op poten hebben gezet? Check dan hier wat zij samen met ons voor elkaar hebben gekregen. Van groot tot klein, van films tot activiteiten voor in je buurt … Eén voor één sjieke projecten.

Wat betekende het voor Maastricht?

Jongeren in Maastricht-West wilde al heel lang een straatvoetbal toernooi organiseren. Het betekent veel voor jongeren om in hun eigen buurt een lekker potje te kunnen voetballen.

Wat deed CODE043?

De organisatie was in handen van een groep jongeren en Mick Wiertz van Trajekt. Er werd tijdens het toernooi ook een coachingsessie gegeven door coach Saleh Hakizimana. CODE hielp met tips en de financiën.

Wat betekende het voor Maastricht?

De urban scene in Maastricht is groot. Skaten is een belangrijke uitlaatklep voor Maastrichtse jongeren. Zodra het mooi weer is, is het druk op 't skatepark de Griend. Jongeren hebben behoefte om meer te skaten. Daarnaast is er geen miniramp aanwezig en dat wordt als een groot gemis ervaren. Een groep jongeren wilden daarom dat er in de weekenden een miniramp aanwezig was waardoor ze ongestoord konden skaten.

Wat deed CODE043?

CODE043 ondersteunde een groepje jongeren met hun skatewedstrijd. We gaven tips en geld. De miniramp werd geleverd door Stadsnomade.

Wat betekende het voor Maastricht?

De jongeren van het NOVO College en AZC wilden op een leuke manier Maastricht beter leren kennen en kwamen met deze groepsactiviteit bij elkaar om de zomer in te luiden. Ze zaten het jaar vooral op school of in het AZC en waren nieuwsgierig naar de cultuur van de stad.

Wat deed CODE043?

Jongerencoach Sarai steunde de een groep jongeren die deze activiteit organiseerden. Sarai gaf tips hoe je een begroting kon maken en liep met de jongeren door Maastricht om inspiratie voor hun zomermiddag op te doen. Uiteindelijk kozen de jongeren voor een boottocht over de Maas en bedachten ze hun eigen historische route door de binnenstad. De dag werd afgesloten met een feestelijke lunch.

Wat betekende het voor Maastricht?

De jonge filmmakers Victor & Christopher maakten in de zomer een Maastrichtse western. De opnames van 'Los Suenos de los Muertos' zijn overal in de stad gemaakt. Je ziet met zonsopgang een cowboy over het Vrijthof struinen. Het is nu al een Maastrichtse filmklassieker.

Wat deed CODE043?

CODE043 ondersteunde het project met geld, tips en stelde het kantoor beschikbaar voor de filmopnames.

Hebben we je weten inspireren? Ook jij kunt je idee tot leven wekken!

Dien je plan in Blijf op de hoogte
Back to top

© CODE 043 – PrivacyCookies