Projecten

Ben je op zoek naar een vleugje inspiratie voor jouw eigen project of gewoon benieuwd naar wat je voorgangers op poten hebben gezet? Check dan hier wat zij samen met ons voor elkaar hebben gekregen. Van groot tot klein, van films tot activiteiten voor in je buurt …Als je maar hierdoor iets voor iemand kan betekenen. Eén voor één sjieke projecten.

Wat betekende het voor Maastricht?

Jongeren in Maastricht-West wilde al heel lang een straatvoetbal toernooi organiseren. Het betekent veel voor jongeren om in hun eigen buurt een lekker potje te kunnen voetballen.

Wat deed CODE043?

De organisatie was in handen van een groep jongeren die geholpen werden door Mick Wiertz van Trajekt. Er werd tijdens het toernooi ook een coachingsessie gegeven door een jongeree, coach Saleh Hakizimana. CODE hielp met tips en de financiën.

Wat betekende het voor Maastricht?

De urban scene in Maastricht is groot. Skaten is een belangrijke uitlaatklep voor Maastrichtse jongeren. Zodra het mooi weer is, is het druk op 't skatepark de Griend. Jongeren hebben behoefte om meer te skaten. Daarnaast is er geen miniramp aanwezig en dat wordt als een groot gemis ervaren. Een groep jongeren wilden daarom dat er in de weekenden een miniramp aanwezig was waardoor ze ongestoord konden skaten.

Wat deed CODE043?

CODE043 ondersteunde een groepje jongeren met hun skatewedstrijd. We gaven tips en geld. De miniramp werd geleverd door Stadsnomade.

Wat betekende het voor Maastricht?

De jongeren van het NOVO College en AZC wilden op een leuke manier Maastricht beter leren kennen en kwamen met deze groepsactiviteit bij elkaar om de zomer in te luiden. Ze zaten het jaar vooral op school of in het AZC en waren nieuwsgierig naar de cultuur van de stad.

Wat deed CODE043?

Jongerencoach Sarai steunde de een groep jongeren die deze activiteit organiseerden. Sarai gaf tips hoe je een begroting kon maken en liep met de jongeren door Maastricht om inspiratie voor hun zomermiddag op te doen. Uiteindelijk kozen de jongeren voor een boottocht over de Maas en bedachten ze hun eigen historische route door de binnenstad. De dag werd afgesloten met een feestelijke lunch.

Wat betekende het voor Maastricht?

Dank je wel Liam en Ingo! Met z'n tweeën hebben deze twee (te) gekke frietjesbakkers frietjes gebakken voor hun buurt, Belfort. Ze wilden iets leuks doen waarmee ze de mensen in hun buurt konden opvrolijken na een moeilijke corona periode.

Wat deed CODE043?

Wij hielpen Liam en Ingo met wat praktische dingen zoals het maken van een begroting. En... we hebben natuurlijk graag geholpen met het helpen bij het opeten van de frietjes! Dat vonden we absoluut geen probleem ;)

Wat betekende het voor Maastricht?

50 jongeren in Maastricht hebben een pakketje met verschillende welzijnsproducten ontvangen tijdens het tweede jaar van Covid. Het bestond uit wat lekkers, een sport-elastiek, en nog veel meer! Daarnaast waren er ook online ontmoetingsmomenten voor de ontvangers zodat ze ervaringen konden delen, tips konden krijgen, en mensen konden ontmoeten. https://www.instagram.com/carepackage4students/

Wat deed CODE043?

Met de hulp van Code043 konden de organisatoren van Carepackage4students niet alleen workshops geven maar ook een pakketje uitdelen! Door het netwerk van Code043 hebben ze ook niet alleen studenten bereikt maar ook andere jongeren kunnen bereiken.

Hebben we je weten inspireren? Ook jij kunt je idee tot leven wekken!

Dien je plan in Blijf op de hoogte
Back to top

© CODE 043 – PrivacyCookies