Ben je op zoek naar een vleugje inspiratie voor jouw eigen project of gewoon benieuwd naar wat je voorgangers op poten hebben gezet? Check dan hier wat zij samen met ons voor elkaar hebben gekregen. Van groot tot klein, van films tot activiteiten voor in je buurt … Eén voor één sjieke projecten.

Webinars voor een duurzaam Maastricht

“If not us, then who? If not now, then when?” – Dit motto is de drijfveer van meerdere actiegroepen in Maastricht. Want thema’s als klimaat en duurzaamheid leven zijn belangrijk voor jongeren, ook hier. Ergens in geloven en vervolgens actie ondernemen, dat vinden we bij CODE043 bewonderingswaardig. Het laat zien dat jongeren ergens in geloven er vol voor gaan.

 

Lees meer

Interview Appie Dassen: Team Extended

Er is één ding waar je niet omheen kunt bij de 17-jarige Appie Dassen; freerunnen. Deze sportieve jongen deelt graag zijn verhaal over zijn dromen, ambities en te gekke toekomstplannen! Wil je meer weten over Appie of de toekomst van freerunnen in Maastricht? Klik dan hier op Lees meer!

Lees meer

De andere zeep

Charlotte en haar projectteam hebben meegedaan met de We build this city wedstrijd in 2019 met hun sociaalproject: De andere zeep. Uiteindelijk hebben ze niet gewonnen maar dat maakte gelukkig niet uit. Lees meer over hun ambities en hoe de wedstrijd ze verder heeft geholpen!

Lees meer

Filmproject Les yeux plus gros que le ventre

De 25-jarige Marie had een idee voor een film over eetstoornissen. Lees er hier meer over en neem een kijkje achter de schermen!

Lees meer

K-pop workshops van Luana

Luana woont nog maar twee jaar in Nederland en heeft een passie voor K-pop (Korean pop). In Brazilie, waar ze opgroeide is dit een groot geliefd subgenre. Hier in Nederland ontdekken steeds meer jongeren de ‘korean wave’, toch zag ze dat niet terug in het aantal K-pop activiteiten dat georganiseerd wordt. Daar wilde deze 23-jarige vrolijke meid verandering in brengen. Lees haar verhaal hier.

Lees meer

Filmproject Oonder Drök 2

Dit uniek project is dé lokale kaskraker van 2016 en voor CODE043 een mooi voorbeeld van toffe scheisse!

Lees meer

FONKY NINJA VIDEOS

Edmerd Koffy wilde graag filmpjes maken voor zijn platform FONKY NINJA, dat Urban Dance in Maastricht promoot en liep bij ons naar binnen. Al gauw maakten we een afspraak om meer over zijn plannen te weten te komen en zie hier het resultaat!

 

Lees meer

LADYFEST MAASTRICHT 2017

“Het is de hoogste tijd voor een festival gewijd aan muziek en kunst gemaakt door vrouwen en om een platform voor actieve feministen op te zetten”, zeiden vijf organisatoren. Lees hier meer over de impact van dit unieke festival.

Lees meer

Just the two of us

‘Just the two of us’. Een theatervoorstelling, maar vooral een ervaring. Tien minuten, ontworpen voor enkel twee mensen. Één kunstenaar en één kijker. Tekst en beweging over maatschappij gebonden mentale problemen, waar velen van ons mee te maken krijgen. Een bijzonder cultureel project met maatschappelijke ondertoon.

Lees meer

B.A.R.T. Toernooi

Een succesvol voetbaltoernooi die mensen met elkaar verbindt.

Lees meer

The Good Map

Maastricht is niet alleen sjiek & sjoen, maar ook nog een groen. Dus dacht Sandrina, tijd voor een handige kaart om studenten bewuster te maken van lokale en duurzame initiatieven.

Lees meer

Live for the Applause

Iedereen die zingt als een nachtegaal kon meedoen tijdens deze Maastrichtse versie van IDOLS.

Lees meer

Re:evolution Festival

Become a changemaker! Inspirerend festival over sociale verandering in Maastricht.

Lees meer

Zomergala 2016

Een veilig galafeest voor Middelbare scholieren van, met en door jongeren!

Lees meer

Filmpremière Motivate The Kids!

Motivate The Kids is een fullenghtvideo gemaakt door & voor de Maastrichtse skatescene.

Lees meer

WE-festival 2016

The WE Festival is een meerdaags, jaarlijks festival in mei dat al sinds 2010 door een groepje jonge enthousiastelingen wordt georganiseerd.

Lees meer

Korte film I <3 U 4VR

Een indrukwekkende korte film over de vervreemding tussen mensen door social media.

Lees meer

Heb jij ook een plan voor een fraai project?

Heb jij een plan? Weet je niet hoe je dit moet aanpakken of je onze mening weten?

Lees er meer over

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen