Stichting CODE043 is dé jongerenorganisatie van Maastricht. We willen dat iedere jongere zich thuis kan voelen in deze stad. Stukje bij beetje bouwen we samen aan een stad waar jongeren kunnen samenkomen en zichzelf kunnen ontplooien.

Onze missie

We hebben een duidelijk doel voor ogen: Dat jongeren meedoen en hun passies kunnen ontdekken. Want de uitvoering van jouw plan inspireert niet alleen anderen, maar zorgt dat er genoeg te doen is in deze stad. Jij weet namelijk als geen ander waar je vrienden en omgeving behoefte aan hebben! Door jouw project te ondersteunen willen we het beste uit je halen en tegelijkertijd zorgen voor een actieve Maastrichtse samenleving waar jongeren zich happy voelen.

Ook werken in ons team?

Werken bij of met CODE043 is inspirerend, leerzaam, maar vooral ook heel erg leuk!

Teamleider

Algemeen bestuursleden gezocht

CODE crewlid

Ons team

Hier een kort overzicht WIE we precies zijn! Ons team bestaat uit:
Hardwerkende crewleden & peers die CODE043 in de picture brengen en activiteiten bedenken en uitvoeren
Wijze Bestuursleden die de koers van onze vrijwilligersorganisatie bepalen.
Drie knotsgekke projectcoördinatoren die vrijwilligers begeleiden en je verder helpen met jouw plan!

Marie-Claire Lahaye

Coordinator vrijwilligers / Communicatie / Allround Regelneef

Als allround regelneef is zij de spil van het CODE kantoor. Heb je een idee en wil je kijken hoe CODE je kan helpen? Dan wilt MC graag met je op gesprek. Word je vrijwilliger bij CODE043 dan kun je ook bij haar terecht. Zij werkt samen met de crew om te zorgen dat steeds meer jongeren zich maatchappelijk inzetten en hun ding kunnen blijven doen. MC regelt als eindverantwoordelijke alle communicatie binnen CODE043 en voorziet daarin een belangrijke rol voor de vrijwilligers en stagiaires.

Elvira Goblet-Johannes

Teamleider

Als spin in het web schakelt zij met iedereen binnen de organisatie en zorgt ervoor dat het beleid van CODE043 staat als een huis. Elvira is een vrolijke, knotsgekke 36-jarige en ook een trotse moeder van twee dochters en een zoontje. Ze heeft Social Work gestudeerd en haar passies zijn lol maken, festivals bezoeken, hardlopen en...OITNB kijken!

Sanne van Wunnik

Voorzitter

Je kunt Sanne het beste omschrijven als een creatieve alleskunner met een groot sociaal hart! In haar vrije tijd doet zij veel aan dans, zang en toneel. Ze werkt als ambulant jeugdbegeleider bij Columbus Ontdek Jezelf. "Ik ben zeer betrokken met de missie van CODE043. Jongeren staan hier voorop en krijgen een platform, en dat bewonder ik zo aan onze organisatie. Dat is een boodschap die ik van harte ondersteun en uitdraag, want het is hard nodig in een stad als Maastricht.' aldus Sanne

Victor Lemaire

Secretaris

Niets vond ik zo moeilijk om al van jongs af aan te moeten beslissen over werken en leven. Wat ga ik de rest van mijn leven doen? Wat vind ik leuk om te doen, en waar ben ik goed in? In je toekomst investeer je veel tijd en energie.
CODE043 biedt een podium om deze ontdekkingsreis te ondernemen en te begeleiden vanuit het perspectief van de jongeren.
Ik zie jongeren binnenkomen en na een paar weken al veranderen, zich anders gedragen, andere ideeën hebben of net nog overtuigender zijn. De aanpak van CODE043 werkt.
Als secretaris wil ik graag iets bijdragen aan deze ontdekkingstocht… En wat nog mooier is, is dat ik zelf ook geprikkeld wordt door anders naar dingen te kijken.

Stefan Mommers

Penningmeester

Sinds einde 2017 heeft hij het stokje van Rob overgenomen als Penningmeester. In het dagelijks leven werkt Stefan bij MosaLira als Senior medewerker financiën. "In de tijd dat ik nu betrokken ben bij CODE043 heb ik de organisatie leren kennen als een betrokken club waarbij de jongeren in de stad Maastricht voorop staan. Uiteraard waak ik ervoor dat alles netjes binnen de financiële kaders past!"

Sarai Erkens

Projectleider

Sarai ken je misschien nog van haar eerste samenwerking met CODE toen ze een project indiende: de voorstelling ‘Just the two of us’. Die ervaring beviel haar zo goed dat ze tijdelijk aan de slag is geweest om Elvira te vervangen toen zij met zwangerschapsverlof ging. Nu werkt ze als projectleider aan de CODE Market. Een markt waar jongeren alles leren over veilig uitgaan. Daarnaast speelt Sarai voorstellingen, en studeert zij parttime aan de Toneelacademie in Maastricht.

Fabian Jennissen

Stagiair

Hey, ik ben Fabian en momenteel volg ik de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. Later hoop ik binnen deze branche succesvol te worden, of zelf een té gek festival neer te kunnen zetten voor duizenden feestbeesten. Maar voordat ik daar ben valt er nog een hoop te leren! Daarom loop ik stage bij CODE043, dé plek waar ik veel ervaring kan opdoen en kan groeien. Dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd zijn vooral op feesten aanwezig zijn, festivals bezoeken en met vrienden op pad gaan. Mijn muzieksmaak vinden sommigen nog wel eens gek, maar ja zonder gekte is het leven ook maar saai zeg ik dan. Ik verheug me op mijn stage bij CODE043!

Domenique Wissink

Crew

Hey daar,

Mijn naam is Domenique ik ben 18 jaar en studeer Evenementenorganisatie. Ik kom oorspronkelijk uit een klein boeren dorpje in Twente, al ben ik inmiddels redelijk ingeburgerd in het verre zuiden. Mijn passies liggen bij muziek, kunst en marketing. Ik heb stage gelopen bij CODE043, wat super tof was. Nu blijf ik mijzelf inzetten voor CODE043 als Crewlid en ga aan de slag met verschillende leuke projecten. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en niets is te gek.

Martijn Weyenberg

Algemeen bestuurslid

Martijn staat al vanaf juni 2015 aan het roer bij CODE043. Tot begin 2020 stond hij aan het hoofd van het bestuur. Martijn ziet CODE043 als een kernspeler om de jongerencultuur in Maastricht uit te breiden en te verstevigen. Verder is hij ook werkzaam bij Maastricht University als projectleider Student & Stad en Match Maastricht, waarbij hij aanvullende faciliteiten helpt opzetten voor studenten, zodat zij zich nog beter gaan thuis voelen in Maastricht.

Ivo George

Algemeen Bestuurslid

Sinds augustus 2018 is Ivo toegetreden als algemeen bestuurslid van CODE043.
Ivo is zelf opgegroeid in Maastricht, maar heeft vanwege studie en werk 17 jaar in Eindhoven gewoond. Sinds 2014 is hij weer terug in de stad en werkzaam bij de universiteit, waar hij als zogenaamde ‘knowledge consultant’ onderzoekers helpt om de wetenschappelijke kennis om te zetten naar maatschappij toepassing.
Via voorzitter Martijn is hij in contact gekomen met CODE en is maar meteen actief geworden. ‘Ik voelde me meteen thuis bij CODE. Ik vind dat jongeren meer betrokken moeten worden bij de ontwikkelingen in de stad. Veel beslissingen worden genomen door ouderen, terwijl juist de jongeren zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid van de stad. Daarom probeer ik als bestuurslid bedrijven en instellingen te stimuleren om meer voor, maar vooral ook met jongeren te ondernemen.’

Fay Klomp

Crewmember

Fay (17 jr) begon ooit bij ons als maatschappelijk stagiaire, maar is inmiddels een actieve, doorgewinterde ambassadeur. Ze geeft graag haar mening en kijk over projecten en jongerenzaken. Deze Mestreechse woont in de Heeg en kent de buurt en jongeren goed. Nog een jaartje en dan studeert ze af aan de Havo van het Porta Mosanacollege. Ze weet precies wat ze al verder wilt gaan doen, Communicatie multimedia design studeren aan Zuyd Hogeschool.

Melvin Schreurs

Crewmember

Melvin Schreurs (17 jr) heeft een passie voor alles dat met evenementen-organisatie te maken heeft. Deze alleskunner werkt met plezier bij CODE043 mee aan verschillende evenementen die CODE043 organiseert. Is er iets te doen in Maastricht dat is Melvin daar te vinden. Hij wilt later geluidstechnicus worden en verzorgt namens CODE043 regelmatig het licht en geluid. Hij heeft ook marketing en communicatie-skills. Zo heeft hij de visuele huisstijl van festival Kawaj ontworpen.

Charles Beetz

Vertrouwenspersoon

Charles is de vertrouwenspersoon van CODE043. Het is erg belangrijk dat je je als werknemer, vrijwilliger of stagiaire prettig en veilig voelt op je werkplek. Is dat niet het geval weet je dus bij deze bij wie je terecht kunt. Charles heeft al jarenlange ervaring als maatschappelijk werker en vertrouwenspersoon.
Als je ergens mee zit luistert hij naar je verhaal en bekijkt samen met jou de mogelijkheden om eventueel verdere actie te ondernemen. Soms helpt het al om je verhaal aan iemand te kunnen vertellen. Hij werkt onder strikte geheimhouding.
Hij is telefonisch het gemakkelijkst te bereiken via zijn werk-telefoonnummer, 06-53924597 of via email.

Esther Janssen

Stagiaire

Esther is een aanwezig type. Ze geeft graag haar mening en weet wel van aanpakken, ze is daardoor altijd druk bezig met veel CODE projecten. Ze is een echte Mesteeechteneer in hart en nieren. Nadat ze twee jaar lang vrijwilliger is geweest, sloot ze zich in 2018-2019 bij ons stagiaire. Wel een beetje gek… ze is absoluut geen gamer maar wel de organisator van GameNight 2019. Wat ze namelijk wel is... een creatief persoon die graag af en toe eens buiten de lijntjes kleurt en ideeën helemaal haar eigen maakt.

Sheila Krete

Administratief medewerker

Sheila is de vrouw van de cijfertjes en de financiële waakhond van ons kantoor. Secuur en gestructureerd checkt ze onze financiële projectadministratie en kas. Indien er iets onduidelijk is merkt ze dit direct op. Ook is ze een enthousiaste ambassadeur en werkt met plezier aan Code Events mee. Haar favoriete bezigheid is om te wandelen met haar hond Bella of tijd door te brengen met haar kleintjes Jason en Hailey.

Mark Stevens

Algemeen bestuurslid

Een aantal jaar geleden mocht Code043 kennis maken met Mark. Hij had de grote droom en passie om zelf films te maken. Maar hoe begin je met zoiets? Daar wist Code wel raad mee! Samen hebben ze ervoor gezorgd dat zijn debuut film tot stand kon komen.

Nu, wat jaartjes verder, is hij filmproducent en regisseur. En natuurlijk ook algemeen bestuurslid bij Code! Hij hoopt eraan bij te kunnen dragen dat jongeren dezelfde kans krijgen om iets te creëren die hij ooit kreeg bij Code. Daarbij zet hij vooral zijn expertise op het gebied van film en educatie in.
''In deze rol kan ik ervoor zorgen dat Code iets voor jongeren kan betekenen, zoals ze dat voor mij in het verleden betekent hebben. Een plek voor talentontwikkeling.''

Jiel Dassen

Crew

Jiel (20 jaar) is 'ne echte Mestreechteneer en werk graag met jongeren samen, iets wat bij CODE goed van pas komt. Ze is graag druk, actief en enthousiast bezig en ze vindt het inspirerend om met mensen samen te werken. Ze is vaak te vinden achter de schermen van verschillende evenementen en festivals want ze heeft gestudeerd evenementenorganisatie op het Arcus College gestudeerd. Hierna wilt ze zeker een HBO studie gaan doen maar eerst... reizen, de grote wereld in en haar talen bijspijkeren of ander uitdagende projecten aangaan. Leuk weetje: Jiel liep eerst bij ons stage, maar was zo gemotiveerd dat ze direct erna aan de slag wilde gaan als crewlid.

Mario Sanna

Algemeen bestuurslid

Mario woont in hartje Maastricht is onder andere coördinator van het Bedrijvencontactpunt (BCP) bij de gemeente Heerlen. Het BCP is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp’ers, maar ook voor reeds gevestigde ondernemers, binnen het hele midden en kleinbedrijf (MKB), in Heerlen en ondersteunt, samen met StartersCentrum Limburg, iedere klant die een eigen bedrijf wil starten.
Mario faciliteert, adviseert, inspireert én stimuleert de startup in onze regio. ‘Probeer datgene te doen wat je leuk vindt! Ik mag dat en doe mijn werk daardoor met veel passie, plezier en overtuiging. Dit geeft een heel rijk gevoel.”

Daarnaast is Mario cultureel attaché voor ‘Museum aan het Vrijthof’ in Maastricht en agent voor ‘ELITE Model Look Nederland’. Mario heeft door zijn werk een behoorlijk netwerk opgebouwd en is bij het bestuur gevraagd om mee te denken over hoe jongeren en studenten bij CODE043, met mooie ideeën of concepten, de ruimte krijgen om deze te realiseren.

Veel gestelde vragen

Waarom bestaat CODE043?

CODE043 is tien jaar geleden opgezet in opdracht van…Maastrichtse jongeren. De gemeente stelde hen de vraag “Wat willen jullie doen voor een kwart miljoen?” Een van de dingen die ze graag wilden was een organisatie die hen verder kon helpen met het opzetten van projecten die ze zelf bedachten. Vervolgens werd stichting CODE043 in het leven geroepen. Een uniek concept dat nergens in Nederland bestaat, dat laat maar weer eens zien wat voor een ballen onze gemeente heeft. De rest is geschiedenis…

We doen bij CODE043 aan preventiewerk. We zijn geen jeugdzorg en richten ons niet specifiek op kwetsbare jongeren. Iedere jongere in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar is welkom! Dat maakt CODE uniek, iedereen heeft een andere leeftijd en achtergrond en dat gaat goed samen. Het is belangrijk dat er een veilige plek, laagdrempelige is voor jongeren waar ze zich vrij voelen en gewaardeerd (van, door en voor jongeren). Veel jongeren geven aan naar ons te komen voor de sociale contacten of om gewoon meer levenservaring op te doen, wat ze bijvoorbeeld missen op school. Op informele wijze gaan we met ze aan de slag en besteden wij aandacht aan eenzaamheid en zelfredzaamheid. We werken hierbij informeel en bieden ondersteuning aan jongeren op maat.

Wie zijn crewleden en wat zijn hun taken?

Crewleden zijn de denkers en doeners van onze jongerenorganisatie.

  1. ADVISEUR. Als klankbordgroep geven ambassadeurs gevraagd en ongevraagd advies over projecten en activiteiten binnen CODE043
  2. KEURMEESTER. Ambassadeurs keuren de projecten die we bij CODE043 ondersteunen.
  3. ORGANISATOR. Ze leren meer over de ins en outs van evenementenorganisatie door mee te werken aan Code Events.
  4. AMBASSADEUR. De naam zegt het al. Ambassadeurs vertegenwoordigen CODE043

Hoe word ik lid van de crew?

Heel simpel, we zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die ons team komen versterken! Bel ons of stuur een mailtje. Vervolgens maken we een afspraak met je zodat we je kunnen ontmoeten.

Vragen over bewaring van persoonsgegevens

Als stichting en vrijwilligersorganisatie bewaren wij de persoonsgegevens en beeldmateriaal van vrijwilligers en jongeren die online via de website een plan indienen. Deze gegevensbewaring is enkel om onze diensten te kunnen uitvoeren. Voor meer informatie over je rechten verwijzen we je door naar onze privacy verklaring. Voor verdere vragen of meer informatie kun je ons bereiken door een e-mail te sturen naar info@code043.nl

 

Jaarverslag

Bekijk ons jaarverslag hier en krijg een indruk van wat we vorig jaar bereikt hebben…

Download ‘m hier

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen