CODE043 is dé jongerenorganisatie van Maastricht. We willen dat iedere jongere zich thuis kan voelen in deze stad. Stukje bij beetje bouwen we samen aan een stad waar jongeren kunnen samenkomen en zichzelf kunnen ontplooien. Dat kun je doen door bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan of door naar ons toe te komen met een idee!  Wil je meer over ons weten? Scroll dan helemaal naar beneden voor het jaarverslag.

Onze missie

We hebben een duidelijk doel voor ogen: Dat jongeren en studenten meedoen en hun passies kunnen ontdekken. Want de uitvoering van jouw plan inspireert niet alleen anderen, maar zorgt dat er genoeg te doen is in deze stad. Jij weet namelijk als geen ander waar je vrienden en omgeving behoefte aan hebben! Door jouw project te ondersteunen willen we het beste uit je halen en tegelijkertijd zorgen voor een actieve Maastrichtse samenleving waar jongeren zich happy voelen.

Hoe gaan we te werk?

  1. We poweren projecten van jongeren.
  2. We empoweren people
  3. We build this city:  we hebben een chille plek die je kunt gebruiken (ons kantoor) en brengen jou in contact met de juiste organisaties. 

Ook werken in ons team?

Werken bij of met CODE043 is inspirerend, leerzaam, maar vooral ook heel erg leuk!

Algemeen bestuursleden gezocht

CODE crewlid

Ons team

Hier een kort overzicht WIE we precies zijn! Ons team bestaat uit:
Hardwerkende ambassadeurs die CODE043 in de picture brengen en CODE EVENTS bedenken en uitvoeren.
Wijze Bestuursleden die de koers van onze vrijwilligersorganisatie bepalen.
Drie knotsgekke projectcoordinatoren die vrijwilligers begeleiden en je verder helpen met jouw plan!

Gerard Bekker

Projectmedewerker

Loop je binnen met een plan of idee dan is de kans groot dat je hierover aan tafel zit met Gerard. Hij begeleid jongeren met hun projecten. Daarnaast heeft hij ook een rol als innovator. CODE043 blijft zich vernieuwen, dat is ook wel nodig als jongerenorganisatie. Als projectmedewerker draagt Gerard hier aan bij door te experimenten met praktijkgerichte workshops en met netwerk en community bijeenkomsten. Gerard hoopt daarmee zijn steentje bij te dragen aan de algehele structuur en effectiviteit van onze organisatie.

Elvira Goblet-Johannes

Teamleider

Als spin in het web schakelt zij met iedereen binnen de organisatie en zorgt ervoor dat het beleid van CODE043 staat als een huis. Elvira is een vrolijke, knotsgekke 36-jarige en ook een trotse moeder van twee dochters en een zoontje. Ze heeft Social Work gestudeerd en haar passies zijn lol maken, festivals bezoeken, hardlopen en...OITNB kijken!

Marie-Claire Lahaye

Coordinator vrijwilligers / Communicatie / Allround Regelneef

Als allround regelneef is zij de spil van het CODE kantoor. Word je vrijwilliger bij CODE043 dan kun je bij haar terecht. Zij werkt samen met de crew om te zorgen dat steeds meer jongeren zich maatchappelijk inzetten en hun ding kunnen blijven doen. MC regelt als eindverantwoordelijke alle communicatie binnen CODE043 en voorziet daarin een belangrijke rol voor de vrijwilligers en stagiaires.

Martijn Weijenberg

Voorzitter/Kapitein

Martijn staat al vanaf juni 2015 aan het roer bij CODE043. Hij staat aan het hoofd van het bestuur en samen met hen bepaalt hij wat onze visie is. Anders gezegd: hij legt met hen de koers vast waar we als organisatie heen willen varen. Martijn ziet CODE043 als een kernspeler om de jongerencultuur in Maastricht uit te breiden en te verstevigen. Verder is hij ook werkzaam bij Maastricht University als projectleider Student & Stad en Match Maastricht, waarbij hij aanvullende faciliteiten helpt opzetten voor studenten, zodat zij zich nog beter gaan thuis voelen in Maastricht.

Stefan Mommers

Penningmeester

Sinds einde 2017 heeft hij het stokje van Rob overgenomen als Penningmeester. In het dagelijks leven werkt Stefan bij MosaLira als Senior medewerker financiën. "In de tijd dat ik nu betrokken ben bij CODE043 heb ik de organisatie leren kennen als een betrokken club waarbij de jongeren in de stad Maastricht voorop staan. Uiteraard waak ik ervoor dat alles netjes binnen de financiële kaders past!"

Claire jansen

Maatschappelijke stagiaire

Hallo, ik ben Claire Jansen en ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Eijsden samen met mijn ouders en broer. Ik zit op de Bernard lievegoed school in Maastricht, in het leerjaar havo 4. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek en sport. Ik zit op voetbal in een meidenteam waar ik twee keer per week mee train en een keer per week wedstrijd heb. Ook speel ik vanaf mijn zesde gitaar en sinds een aantal jaar piano, en ik doe ook aan zang. Ik houd ervan om veel dingen te doen met mijn vrienden, en eens in de week op stap te gaan. Ik werk in een dorpscafé in Eijsden en vind het altijd super gezellig om in contact te komen met nieuwe mensen. Ik ga komende 2 weken stage lopen bij CODE043. Ik ben hier terecht gekomen door een advies van school en leek me erg interessant om me te gaan verdiepen in social media en communicatie.

Fenne Warnier

Maatschappelijke stagiaire

Hey, ik ben Fenne Warnier en ik ben 16 jaar oud. Ik zit op de Bernard lievegoed school in Maastricht in 4 havo. Ik woon in Gronsveld samen met mijn ouders en mijn zus, ook heb ik een hond, kat en een vis als huisdier. In mijn vrije tijd doe ik aan voetbal in een jongensteam hiermee train ik twee keer per week en één keer in de week wedstrijd. Ook doe ik veel met mijn vrienden, het is erg leuk om een keer in de week samen opstap te gaan. Ik heb een bijbaantje in de horeca in een café in Gronsveld, hier doe ik aan bedienen en werken achter de bar. ik loop hier bij CODE043 de komende twee weken stage en ik ga een onderzoek doen naar social media en communicatie.

Sarai Erkens

Crew

Sarai ken je misschien nog van haar eerste samenwerking met CODE toen ze een project indiende: de voorstelling ‘Just the two of us’. Die ervaring beviel haar zo goed dat ze tijdelijk aan de slag is geweest om Elvira te vervangen toen zij met zwangerschapsverlof ging. Sarai's betrokkenheid bij CODE is groot dat ze actief blijft werken aan projecten bij CODE043. Daarnaast speelt Sarai voorstellingen, en studeert zij parttime aan de Toneelacademie in Maastricht.

Melvin Swaen

Stagiaire

Hoi! Mijn naam is Melvin Swaen en ik ben 18 jaar oud en ik woon in Maastricht. Momenteel loop ik stage bij CODE043 voor mijn opleiding medewerker evenementenorganisatie bij het Leeuwenborgh. Ik zit in het 3e jaar wat tevens ook mijn laatste jaar is van deze opleiding. Ik ben een persoon met veel motivatie en doorzettingsvermogen. Als ik iets in gedachte heb en wil bereiken, wil ik er ook 100% voor gaan. Buiten deze opleiding heb ik als hobby voetballen. Dit doe ik 3x in de week. Ik ben iemand die graag achter zijn doelen aangaat. In mijn stageperiode zal ik vooral Gerard helpen met van alles binnen CODE043 en daarnaast zal ik ook meehelpen met de CODE markets. Ik heb er veel zin in!

Ivo George

Algemeen Bestuurslid

Sinds augustus 2018 is Ivo toegetreden als algemeen bestuurslid van CODE043.
Ivo is zelf opgegroeid in Maastricht, maar heeft vanwege studie en werk 17 jaar in Eindhoven gewoond. Sinds 2014 is hij weer terug in de stad en werkzaam bij de universiteit, waar hij als zogenaamde ‘knowledge consultant’ onderzoekers helpt om de wetenschappelijke kennis om te zetten naar maatschappij toepassing.
Via voorzitter Martijn is hij in contact gekomen met CODE en is maar meteen actief geworden. ‘Ik voelde me meteen thuis bij CODE. Ik vind dat jongeren meer betrokken moeten worden bij de ontwikkelingen in de stad. Veel beslissingen worden genomen door ouderen, terwijl juist de jongeren zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid van de stad. Daarom probeer ik als bestuurslid bedrijven en instellingen te stimuleren om meer voor, maar vooral ook met jongeren te ondernemen.’

Mario Sanna

Algemeen bestuurslid

Mario woont in hartje Maastricht is onder andere coördinator van het Bedrijvencontactpunt (BCP) bij de gemeente Heerlen. Het BCP is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp’ers, maar ook voor reeds gevestigde ondernemers, binnen het hele midden en kleinbedrijf (MKB), in Heerlen en ondersteunt, samen met StartersCentrum Limburg, iedere klant die een eigen bedrijf wil starten.
Mario faciliteert, adviseert, inspireert én stimuleert de startup in onze regio. ‘Probeer datgene te doen wat je leuk vindt! Ik mag dat en doe mijn werk daardoor met veel passie, plezier en overtuiging. Dit geeft een heel rijk gevoel.”

Daarnaast is Mario cultureel attaché voor ‘Museum aan het Vrijthof’ in Maastricht en agent voor ‘ELITE Model Look Nederland’. Mario heeft door zijn werk een behoorlijk netwerk opgebouwd en is bij het bestuur gevraagd om mee te denken over hoe jongeren en studenten bij CODE043, met mooie ideeën of concepten, de ruimte krijgen om deze te realiseren.

Charles Beetz

Vertrouwenspersoon

Charles is de vertrouwenspersoon van CODE043. Het is erg belangrijk dat je je als werknemer, vrijwilliger of stagiaire prettig en veilig voelt op je werkplek. Is dat niet het geval weet je dus bij deze bij wie je terecht kunt. Charles heeft al jarenlange ervaring als maatschappelijk werker en vertrouwenspersoon.
Als je ergens mee zit luistert hij naar je verhaal en bekijkt samen met jou de mogelijkheden om eventueel verdere actie te ondernemen. Soms helpt het al om je verhaal aan iemand te kunnen vertellen. Hij werkt onder strikte geheimhouding.
Hij is telefonisch het gemakkelijkst te bereiken via zijn werk-telefoonnummer, 06-53924597 of via email.

Ismay Boessen

Projectmedewerker

Ismay (21 jaar) is een afstudeer stagiaire van de opleiding medewerker Evenementenorganisatie aan het Arcus College. De woorden die bij Ismay passen zijn sociaal, gemotiveerd en levensgenieter. Als ze een doel voor ogen heeft gaat ze er voor 100% voor. In haar vrije tijd is Ismay het liefste te vinden aan de andere kant van de wereld of is ze aan het werk op een evenement. Ismay is een oud-stagiaire van CODE043 en inmiddels afgestudeerd van de opleiding medewerker Evenementenorganisatie aan het VISTA College. Ze is blijven hangen na haar stage periode in 2019 en is nu twee dagen per week aan het werk aan Juupu en CODE Market, dit zal ze tot en met december blijven doen.

Sanne van Wunnik

Crew & bestuurslid

Deze 24-jarige Maastrichtse jongedame hoort alweer een paar jaar bij de crew en inmiddels sluit ze zich al één jaar aan bij het bestuur. Je kunt haar het beste omschrijven als een creatieve alleskunner met een groot sociaal hart! In haar vrije tijd doet zij veel aan dans, zang en toneel. Momenteel zit ze in het derde jaar van haar Bachelor Pedagogiek. Bij CODE043 checkt zij projecten die we als jongerenorganisatie ondersteunen waardoor ze nieuwe culturele projecten ontdekt. Daarnaast is Sanne is leergierig en altijd bereid een uitdaging aan te gaan. Dit is te merken door haar actieve bijdrage aan CODE projecten en evenementen en het recente cultuuronderzoek.

Esther Janssen

Stagiaire

Esther is een aanwezig type. Ze geeft graag haar mening en weet wel van aanpakken, ze is daardoor altijd druk bezig met veel CODE projecten. Ze is een echte Mesteeechteneer in hart en nieren. Nadat ze twee jaar lang vrijwilliger is geweest, sloot ze zich in 2018-2019 bij ons stagiaire. Wel een beetje gek… ze is absoluut geen gamer maar wel de organisator van GameNight 2019. Wat ze namelijk wel is... een creatief persoon die graag af en toe eens buiten de lijntjes kleurt en ideeën helemaal haar eigen maakt.

Domenique Wissink

Crew

Hey daar,

Mijn naam is Domenique ik ben 18 jaar en studeer Evenementenorganisatie. Ik kom oorspronkelijk uit een klein boeren dorpje in Twente, al ben ik inmiddels redelijk ingeburgerd in het verre zuiden. Mijn passies liggen bij muziek, kunst en marketing. Ik heb stage gelopen bij CODE043, wat super tof was. Nu blijf ik mijzelf inzetten voor CODE043 als Crewliden ga aan de slag met verschillende leuke projecten. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en niets is te gek.

Jiel Dassen

Crew

Jiel (20 jaar) is 'ne echte Mestreechteneer en werk graag met jongeren samen, iets wat bij CODE goed van pas komt. Ze is graag druk, actief en enthousiast bezig en ze vindt het inspirerend om met mensen samen te werken. Ze is vaak te vinden achter de schermen van verschillende evenementen en festivals want ze heeft gestudeerd evenementenorganisatie op het Arcus College gestudeerd. Hierna wilt ze zeker een HBO studie gaan doen maar eerst... reizen, de grote wereld in en haar talen bijspijkeren of ander uitdagende projecten aangaan. Leuk weetje: Jiel liep eerst bij ons stage, maar was zo gemotiveerd dat ze direct erna aan de slag wilde gaan als crewlid.

Melvin Schreurs

Crewmember

Melvin Schreurs (17 jr) heeft een passie voor alles dat met evenementen-organisatie te maken heeft. Deze alleskunner werkt met plezier bij CODE043 mee aan verschillende evenementen die CODE043 organiseert. Is er iets te doen in Maastricht dat is Melvin daar te vinden. Hij wilt later geluidstechnicus worden en verzorgt namens CODE043 regelmatig het licht en geluid. Hij heeft ook marketing en communicatie-skills. Zo heeft hij de visuele huisstijl van festival Kawaj ontworpen.

Bernice Doomen

Crew

Bernice Doomen(25 jaar) staat op het punt om af te studeren aan de opleiding commercieel management aan Zuyd Hogeschool
Een aanwezige, sociale en open dame die niet bang is om vragen te stellen, dat is hoe ik mezelf in 3 woorden zou omschrijven. Als ik mijn doel wil halen zal ik ‘alles’ doen om dat te bereiken maar wel met integriteit en loyaliteit. Ik ben geïnteresseerd in reizen, communicatie en marketing. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te koken, met vriendinnen op avontuur te gaan en te gaan stappen in het weekend. Heeft tijdens haar stageperiode een goede aanvulling kunnen geven aan CODE043 en heeft met haar afstudeeronderzoek nieuwe inzichten gekregen waarmee ze een bijdrage heeft geleverd aan CODE043. Nu is ze nog actief als crewlid

Mark Stevens

Algemeen bestuurslid

Een aantal jaar geleden mocht Code043 kennis maken met Mark. Hij had de grote droom en passie om zelf films te maken. Maar hoe begin je met zoiets? Daar wist Code wel raad mee! Samen hebben ze ervoor gezorgd dat zijn debuut film tot stand kon komen.

Nu, wat jaartjes verder, is hij filmproducent en regisseur. En natuurlijk ook algemeen bestuurslid bij Code! Hij hoopt eraan bij te kunnen dragen dat jongeren dezelfde kans krijgen om iets te creëren die hij ooit kreeg bij Code. Daarbij zet hij vooral zijn expertise op het gebied van film en educatie in.
''In deze rol kan ik ervoor zorgen dat Code iets voor jongeren kan betekenen, zoals ze dat voor mij in het verleden betekent hebben. Een plek voor talentontwikkeling.''

Fay Klomp

Crewmember

Fay (17 jr) begon ooit bij ons als maatschappelijk stagiaire, maar is inmiddels een actieve, doorgewinterde ambassadeur. Ze geeft graag haar mening en kijk over projecten en jongerenzaken. Deze Mestreechse woont in de Heeg en kent de buurt en jongeren goed. Nog een jaartje en dan studeert ze af aan de Havo van het Porta Mosanacollege. Ze weet precies wat ze al verder wilt gaan doen, Communicatie multimedia design studeren aan Zuyd Hogeschool.

Sheila Krete

Administratief medewerker

Sheila is de vrouw van de cijfertjes en de financiële waakhond van ons kantoor. Secuur en gestructureerd checkt ze onze financiële projectadministratie en kas. Indien er iets onduidelijk is merkt ze dit direct op. Ook is ze een enthousiaste ambassadeur en werkt met plezier aan Code Events mee. Haar favoriete bezigheid is om te wandelen met haar hond Bella of tijd door te brengen met haar kleintjes Jason en Hailey.

Michelle van Mulken

Algemeen bestuurslid

Michelle heeft de overtuiging als coach en gezondheidswetenschapper dat het stimuleren en begeleiden van talentontwikkeling in jongeren één van de belangrijkste dingen zijn die we voor jongeren kunnen betekenen. Net zo belangrijk vindt ze het leren hoe deze talenten vervolgens ingezet kunnen worden om de samenleving nog mooier te maken. Bij terugkomst in Maastricht, na 6 jaar in Australië gewoond te hebben, duurde het ook niet lang voordat Michelle CODE043 gevonden had. Met veel enthousiasme denkt ze mee over de visie van CODE043 en hoe we de talentontwikkeling van jongeren en hun ideeën om Maastricht nog mooier te maken het beste kunnen ondersteunen. Michelle werkt momenteel als projectcoördinator bij Match binnen Maastricht University, waar ze projecten opzet samen met studenten die zich richten op het creëren van gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Maastricht."

Veel gestelde vragen

Waarom bestaat CODE043?

CODE043 is tien jaar geleden opgezet in opdracht van…Maastrichtse jongeren. De gemeente stelde hen de vraag “Wat willen jullie doen voor een kwart miljoen?” Een van de dingen die ze graag wilden was een organisatie die hen verder kon helpen met het opzetten van projecten die ze zelf bedachten. Vervolgens werd stichting CODE043 in het leven geroepen. Een uniek concept dat nergens in Nederland bestaat, dat laat maar weer eens zien wat voor een ballen onze gemeente heeft. De rest is geschiedenis…

We doen bij CODE043 aan preventiewerk. We zijn geen jeugdzorg en richten ons niet specifiek op kwetsbare jongeren. Iedere jongere in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar is welkom! Dat maakt CODE uniek, iedereen heeft een andere leeftijd en achtergrond en dat gaat goed samen. Het is belangrijk dat er een veilige plek, laagdrempelige is voor jongeren waar ze zich vrij voelen en gewaardeerd (van, door en voor jongeren). Veel jongeren geven aan naar ons te komen voor de sociale contacten of om gewoon meer levenservaring op te doen, wat ze bijvoorbeeld missen op school. Op informele wijze gaan we met ze aan de slag en besteden wij aandacht aan eenzaamheid en zelfredzaamheid. We werken hierbij informeel en bieden ondersteuning aan jongeren op maat.

Wie zijn crewleden en wat zijn hun taken?

Crewleden zijn de denkers en doeners van onze jongerenorganisatie.

  1. ADVISEUR. Als klankbordgroep geven ambassadeurs gevraagd en ongevraagd advies over projecten en activiteiten binnen CODE043
  2. KEURMEESTER. Ambassadeurs keuren de projecten die we bij CODE043 ondersteunen.
  3. ORGANISATOR. Ze leren meer over de ins en outs van evenementenorganisatie door mee te werken aan Code Events.
  4. AMBASSADEUR. De naam zegt het al. Ambassadeurs vertegenwoordigen CODE043

Hoe word ik lid van de crew?

Heel simpel, we zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die ons team komen versterken! Bel ons of stuur een mailtje. Vervolgens maken we een afspraak met je zodat we je kunnen ontmoeten.

Vragen over bewaring van persoonsgegevens

Als stichting en vrijwilligersorganisatie bewaren wij de persoonsgegevens en beeldmateriaal van vrijwilligers en jongeren die online via de website een plan indienen. Deze gegevensbewaring is enkel om onze diensten te kunnen uitvoeren. Voor meer informatie over je rechten verwijzen we je door naar onze privacy verklaring. Voor verdere vragen of meer informatie kun je ons bereiken door een e-mail te sturen naar info@code043.nl

 

Jaarverslag

Bekijk ons jaarverslag hier en krijg een indruk van wat we vorig jaar bereikt hebben…

Download ‘m hier

© CODE 043 – PrivacyCookies

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Instellingen